Cotlete de porc în sos cremos după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat fraged și gustos
Publicat pe 14.03.2025 la 12:32 Actualizat pe 14.03.2025 la 12:32
În episodul de astăzi, chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, vinete coapte siciliene, un fel principal, cotlete de porc în sos cremos și un desert, cinnamon rolls.
- Cotlete de porc în sos cremos după rețeta lui Chef Horia Manea
- Secretul pentru un preparat fraged și gustos
Vinete coapte sicilienne :
Ingrediente:
Vânătă
Apio
Roşii
Ulei de floarea soarelui
Ceapă
Pastă de tomate
Măsline verzi
Sare
Piper
Oţet
Zahăr
Busuioc proaspăt
Salată proaspătă
Mod de preparare:
Cubuleţele de vânătă se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă într-o tavă şi se toarnă ulei de măsline. Se introduc la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade. Între timp, se căleşte ceapa. Se adaugă roşiile şi apio. Ulterior, se adaugă şi sosul de roşii, zahărul, măslinele verzi şi vinetele coapte.
Cotlete de porc în sos cremos :
Ingrediente:
Cotlete porc
Sare
Piper
Ulei de măsline
Unt
Usturoi
Ceapă
Boia
Oregano
Busuioc
Ciuperci
Făină
Apă
Sos de soia
Smântână de gătit
Busuioc fresh
Mod de preparare:
Cotletele se prăjesc în ulei de măsline. În sucul rezultat, se călesc ceapa şi usturoiul. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia dulce. Ulterior, se adaugă soia, untul şi ciupercile. Se lasă la caramelizat, amestecând continuu. Se adaugă apă şi se lasă la fiert până când scade sosul. Ulterior, se adaugă făină şi smântână de gătit. Se adaugă şi carnea şi se mai lasă la fiert încă 5 minute. Se presară pătrunjel. Este gata de servit.
Cinnamon Rolls
Ingrediente:
360 gr. făină
50 gr. zahăr
4 gr. sare
50 gr. unt
180 gr. lapte
1 ou
7 gr. drojdie
60 gr. unt
100 gr. zahăr brun
20 gr. scorţişoară pudră
10 gr. amidon
Unt
Zahăr pudră
Lapte
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă laptele, drojdia, zahărul, cu ajutorul unui tel. Se adaugă untul topit şi un ou. Se încorporează făina. Se lasă la dospit. Între timp, se pregăteşte crema: se amestecă untul, zahărul pudră şi puţin lapte.
Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor, se unge cu unt, se presară zahăr brun şi scorţişoară. Se rulează aluatul şi se taie în părţi egale. Rulourile se introduc la cuptor, după ce au stat 10 minute la dospit, timp suficient, până când devin aurii. Se ung cu cremă.