Live acum In culisele celebritatii
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Monden » Emisiuni TV » Cum prepari cel mai bun Taco cu somon cu cremă de avocado după rețeta chefului Janni Alexandridis, de la ”Meniu de vedetă”. Metoda prin care să prăjești peștele ca să iasă perfect

Cum prepari cel mai bun Taco cu somon cu cremă de avocado după rețeta chefului Janni Alexandridis, de la ”Meniu de vedetă”. Metoda prin care să prăjești peștele ca să iasă perfect

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.11.2024 la 09:04 Actualizat pe 07.11.2024 la 11:46

În ediția de astăzi a emisiunii ”Meniu de vedetă”, chef Janni Alexandridis a gătit un meniu mexican. Celebrul chef a preparat trei feluri de mâncare: un starter, şi anume nachos cu guacamole, un fel principal, taco cu somon cu cremă de avocado, şi un desert, churros cu zahăr şi scorţişoară.

Cum prepari cel mai bun Taco cu somon cu cremă de avocado după rețeta chefului Janni Alexandridis

facebook

Dacă la felul principal chef Janni Alexandridis pregătește Taco cu somon cu cremă de avocado, ca starter va pregăti Nachos cu guacamole, iar la desert - churros.

Cum prepari cel mai bun Taco cu somon cu cremă de avocado după rețeta chefului Janni Alexandridis

Ingrediente fel principal-Taco de somon

Pico de gallo

Pentru felul principal, se pregăteşte somonul. Trebuie să te asiguri că pielea este îndepărtată complet şi somonul nu mai are oase. Somonul se taie în felii, după care, în cubuleţe mici. Într-un bol, peste somon se adaugă coajă de lime, iaurt grecesc, boia afumată, sare, coriandru măcinat, puţin ardei iute, coriandru proaspăt şi zeamă de lime. Se amestecă şi se rade ceapă roşie. Somonul rezultat se prăjeşte la foc mic.

Într-un blender se adaugă avocado, 3 linguri de iaurt grecesc, zeama de lime, boia, ceapă verde, coriandru proaspăt, sare şi piper.

Pentru salata „pico de gallo”, se folosesc roşii şi castraveţi fără miez, o ceapă roşie tăiată mărunt şi pătrunjel tocat fin. Se pun toate într-un bol, se adaugă un praf de sare şi piper, ulei de măsline şi coajă de lime. Se amestecă.

La final, lipiile de tortilla se rumenesc la foc mic şi se adaugă, în interior, salata pico de gallo, somonul, pasta de avocado şi câteva frunze de pătrunjel.

Ca starter, chef Janni Alexandridis a optat pentru Nachos cu guacamole.

Ingrediente starter- Nachos cu guacamole

Pentru starter, se vor folosi lipii de tortilla din făină albă. Cu ajutorul unui bol rotund, se realizează forme din lipii, cât circumferinţa acestuia. Restul din lipiile folosite se taie în bucăţi mici, pentru nachos.

Pentru guacamole se vor folosi 2 bucăţi de avocado copt, o roşie, un lime, o ceapă roşie şi coriandru . Se începe cu curăţarea bucăţilor de avocado, se adaugă sare şi piper, zeama de la lime şi se asemstecă până are textura unei paste cremoase. Apoi, se curăţă, pe rând, celelalte legume, de la roşii se elimină miezul şi ceapa se taie mărunt. Se adaugă peste pasta de avocado. Pentru un gust picant, se poate adăuga şi un ardei iute. La final, pentru o aromă intensă, se adaugă ulei de măsline, usturoi şi frunze de coriandru.

După ce uleiul este încins la 160 de grade, se păjesc bucăţile de tortilla, aproximaziv 10-15 secunde şi se adaugă sare. Nachosul este acum, gata de servit alături de guacamole.

Ingrediente desert- Churros cu zahăr şi scorţişoară

Pentru desert, se va pregăti iniţial, aluatul de churros. Într-o oală, se adaugă 80 g unt şi se lasă la topit. Peste, se toarnă 200 ml apă, 20 g zahăr, extract de vanilie şi un praf de sare. Se amestecă şi se adaugă 140 g făină. Pentru a deveni o pastă cremoasă, se adaugă 3 ouă, după ce s-a închegat compoziţia. Se amestecă bine. Se pune compoziţia în forme şi se lasă la răcit în frigider.

După ce s-a răcit suficient, se toarnă în uleiul încins și se lasă la prăjit. Se amestecă în compoziţia formată din zahăr şi scorţişoară şi sunt gata de servit, alături de ciocolată (după preferinţe).

CITEȘTE ȘI:


În articolul
Cum prepari cel mai bun Taco cu somon cu cremă de avocado după rețeta chefului Janni Alexandridis, de la ”Meniu de vedetă”. Metoda prin care să prăjești peștele ca să iasă perfect
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Jador, în tot acest timp. Nimeni nu a știut prin ce trece
  • Jador a suferit de o afecțiune care i-a dat mari bătăi de cap
  • A ajuns pe patul de operație
Retete
Rețetă ușoară de chec aperitiv pufos și delicios. Poate fi servit la micul dejun
  • Rețetă ușoară de chec aperitiv
  • Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple
Emisiuni TV
Visul românesc – Succes internațional. Cum a ajuns Andrei la afaceri de peste 20 de milioane de euro în Dubai. A angajat la companiile sale și români
  • Povestea demnă de luat exemplu a lui Andrei
  • Românul s-a stabilit în Dubai și se bucură de un succes uriaș
Showbiz intern
Marele absent de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Fanii se așteptau să îl vadă la evenimentul trist. Care a fost motivul
  • Cine a lipsit de la înmormântarea lui Andrei Perneș
  • Familia lui este sfâșiată de durere
Beauty & Lifestyle
Top 10 cele mai sigure țări de vizitat pentru femei. Unde poți călători singură fără probleme
  • Unde să călătorești singură fără să duci grija pericolelor
  • Cele mai sigure țări pentru femei
Showbiz intern
Tzancă Uraganu și Lambada își sărbătoresc fiul cel mare! Ce urare emoționantă a transmis Alina Marymar de ziua lui Andreas
  • Tzancă Uraganu și Lambada își sărbătoresc fiul cel mare
  • Alina Marymar, mesaj emoționant de ziua lui Andreas
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor". Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
recomandare pe as.ro
Greşeala fatală care l-a costat toată averea pe un fost milionar român celebru: „De acolo a plecat”!
Romania TV
Magazinele ”La Sibieni”, ÎNCHISE pe capete. Angajații spălau salamul expirat cu acetonă și îl repuneau la vânzare
Romania TV
Un bucătar renumit a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. Nu și-a tăiat stomacul și a ținut o dietă foarte UȘOARĂ!
recomandare pe antena3.ro
"A murit pentru că a furat ciocolată". Cutremurătorul caz al unei fete de 13 ani, care lucra ca menajeră în casa unei familii bogate
recomandare pe antena3.ro
Povestea ardeleanului de culoare care oferă consultanță în afaceri și te învață să gătești pe TikTok: „Am fost sărac lipit”
recomandare pe antena3.ro
Insula care se poate închiria în întregime cu doar 50 de euro pe noapte. Are o casă cu 9 dormitoare, complet utilată
recomandare pe playtech.ro
Durere mare la înmormântarea lui Andrei Perneș! Obiectul ciudat pus pe sicriu, cei prezenţi nu au...
recomandare pe playtech.ro
Secretul moldovencelor pentru cea mai bună ciorbă de fasole. Doar ele o fac aşa
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe Ciao.ro
Mânuţele la control! Vedele din România, surprinse în ipostaze stânjenitoare cu mâna la...
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
recomandare pe bzi.ro
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit
recomandare pe bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
recomandare pe Jurnalul.ro
Astrologia și succesul financiar: Ce zodii produc cei mai mulți miliardari?
recomandare pe a1.ro
Ce sport practică fiul lui Pepe, după aproape doi ani de înot. Micuțul este susținut de tatăl său: „Am vorbit cu..”