Focaccia de casă cu măsline şi rozmarin după rețeta lui Chef Horia Manea. Cum să o pregătești cu doar câteva ingrediente
Publicat pe 19.06.2025 la 12:49 Actualizat pe 19.06.2025 la 12:49
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de cartofi copţi, castraveţi şi ceapă verde, un fel principal, focaccia de casă cu măsline şi rozmarin, şi un desert, plăcintă cu brânză şi stafide.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de foccacia de casă cu măsline și rozmarin
- Cum să o pregătești
Salată de cartofi copţi, castraveţi şi ceapă verde
- Cartofi
- Castraveţi
- Ulei de măsline
- Ceapă verde
- Varză roşie
- Iaurt grecesc
- Mărar
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Boia dulce
Într-o tavă, cartofii se amestecă împreună cu uleiul de măsline, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute, la 300 de grade. Într-un bol, se amestecă varza, ceapa verde, cartofii, castraveţii, mărarul şi se condimentează cu zeamă de lămâie, sare, piper şi boia dulce. La final, se adaugă iaurtul grecesc.
Focaccia de casă cu măsline şi rozmarin
- Făină
- Lapte
- Apă caldă
- Drojdie uscată
- Ulei de măsline
- Sare
- Măsline
- Sare
- Rozmarin
Se amestecă drojdia, focaccia şi uleiul. Se încorporează făina. Compoziţia se lasă la dospit. După 30 de minute la cuptor sau o oră la temperaura camerei, se amestecă şi se lasă încă o dată la dospit. Apoi, într-o tavă tapetată cu ulei, se mută compoziţia şi se lasă pentru a treia oară la dospit. La final, se adaugă măsline, rozmarin şi un praf de sare. Se lasă la cuptor la 200 de grade, până devine aurie.
Plăcintă cu brânză şi stafide
- Foi de plăcintă
- Brânză
- Caise
- Ouă
- Lămâie
- Fulgi de migdale
- Coajă de lămâie
- Unt
- Miere
Brânza de vaci se amestecă împreună cu zahărul, se adaugă coajă de lămâie, zeamă de lămâie şi un gălbenuş. Foile de plăcintă se ung cu unt topit. La mijloc se adaugă compoziţia, se strâng foile de plăcintă în jurul umpluturii, se adaugă caisele şi se presară fulgi de migdale. Se lasă la cuptor pentru 20 de minute, la 175 de grade.