Kebap din pulpe de pui şi cartofi la cuptor după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul secret care face preparatul gustos
Publicat pe 20.05.2025 la 10:04 Actualizat pe 20.05.2025 la 10:04
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, pacheţele de primăvară cu legume, un fel principal, kebap din pulpe de pui şi cartofi la cuptor, şi un desert, tiramisu cu zmeură.
- Rețeta lui Chef Horia Manea care face furori: kebap de pui și cartofi la cuptor
- Gust desăvârșit cu un ingredient banal
Pacheţele de primăvară cu legume
Morcov
Ciuperci
Varză albă
Ghimbir
Usturoi
Soia
Oţet de orez
Foi de orez
Apă rece
Sare
Piper
Ulei măsline
Pătrunjel
Se pun la prăjit ciupercile, varza şi morcovii. Se condimentează cu sare, piper, sos de soia, oţet de orez, usturoi şi ghimbir. Foile de orez se hidratează în apă, după care se umplu cu legume. Se împachetează şi se prăjesc în ulei de măsline.
Kebap din pulpe de pui şi cartofi la cuptor
Pulpe de pui
Cartofi
Usturoi
Curry
Curcuma
Boia dulce
Oregano
Ulei de măsline
Sare
Piper
Iaurt grecesc
Puiul şi cartofii se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper, pudră de usturoi, curry, boia dulce, oregano, curcuma, şi usturoi ras. Peste pui se mai adaugă şi iaurt grecesc. Se asamblează pe 2 frigărui, sub formă de kabap, şi se introduc la cuptor la 200 de grade, pentru aproximativ o oră.
Tiramisu cu zmeură
Mascarpone
Frişcă lichidă
Zahăr
Esenţă vanilie
Pişcoturi
Zmeură congelată şi proaspătă
Se pregăteşte crema amestecând mascarpone, zahăr pudră şi frişcă lichidă. Se asamblează prăjitura, începând cu un strat de pişcoturi înmuiate în sirop de zmeură, un strat de cremă, un strat de zmeură proaspătă şi se repetă paşii. Tava se introduce la frigider pentru 30 de minute.