Medicul Tudor Ciuhodaru plângere penală. Cum s-au folosit infractorii de numele doctorului: "Este un grav atentat" / VIDEO
Doctorul Tudor Ciuhodaru a făcut plângere penală după ce niște infractori au încercat să vândă mediacmente "minune" în numele său. Medicul a mărturisit, în exclusivitate pentru Antena Stars, în ce stil au acționat aceștia cu scopul de a face bani mulți și, aparent, ușor, folosindu-se de popularitatea de care specialistul beneficiază.
- Medicul Tudor Ciuhodaru, plângere penală
- Cum s-au folosit infractorii de numele doctorului
Medicul specialist Tudor Ciuhodaru a făcut plângere penală din cauza unor infractori care s-au folosit de numele său. Aceștia au vrut să vândă medicamente care să poată rezolva problemele majore de sănătate ale pacienților, pentru a se îmbogăți.
Medicul Tudor Ciuhodaru, plângere penală
Medicul Tudor Ciuhodaru a făcut, de curând, declarații în exclusivitate pentru Antena Stars, acolo unde acesta a rugat oamenii să fie foarte atenți atunci când decid să ia medicamente. Specialistul i-a sfătuit pe pacienți să consulte un medic de familie în momentul în care se confruntă cu probleme de sănătate.
Doctorul a făcut aceste afirmații din cauza faptului că, recent, acesta s-a confruntat cu un grav atentat. Motivul ar fi fost niște infractori care i-ar fi folosit acestuia numele, datorită popularității, pentru a vine produse medicale cu scopul de a se îmbogăți. Imediat, medicul Tudor Ciuhodaru a făcut plângere penală.
"Să știți că iau în considerare un adevărat atentat la sănătatea romanilor. Dacă nu ar fi fost pacienții care m-ar fi sunat să mă întrebe dacă acea reclamă mincinoasă este făcută în numele meu, poate că nu aș fi aflat vreodată. Dar este incredibil, că într-un interval extrem de scurt, mai multe site-uri, incluiv pe cele de limbă rusă, au apărut reclame false la medicamente, cu numele meu asociat la ele. Este un grav atentat. Nu luați niciodată medicamente de pe internet fară a vă consulta cu medicul dumneavoastră de familie.", a precizat doctorul specialist Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru Antena Stars.
Acesta a susținut că pacienții își pot da seama că un produs este un fals, în momentul în care acesta vine la pachet cu promisiunile unui tratament minune. Specialistul a mărturisit că oamenii trebuie să fie foarte atenți la alegerile pe care le fac, mai ales când vine vorba de sănătatea lor.
"Evident că în momentul în care vi se propune o pastilă minune care vă face bine peste noapte, trebuie să vă puneți clar un semn de întrebare. E o problemă. Trebuie să verificați aceste informații pentru că este foarte riscant.", a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru.
Dr. Tudor Ciuhodaru, despre bacteria periculoasă din China
De curând, o mulțime de persoane s-au întrebat care ce este noua bacterie descoperită de către autoritățile din Wuhan. Doctorul Tudor Ciuhodaru a vorbit, pe larg, despre riscul cu care vine la pachet, dar și cât de repede se transmite aceasta.
"Faptul că vine din China, ridică mari semne de întrebare, mai ales că am văzut de-a lungul timpului informații contradictorii și lipsă de transparență, în ceea ce privește notificarea acestor date medicale. Dar, ca să spunem lucrurilor pe nume, să știți că această tulpină bengaleză și holera sunt unele dintre puținele notificări a unei boli gastro-intestinală la nivel internațional. Dar pe de altă parte, ne uităm că această holeră n-a dispărut în niciun caz, după cele 7 pandemii la nivel mondial și vorbim între 3 şi 5 milioane de cazuri în fiecare an și aproape 100.000 de decese. Faptul că este în această zonă și există riscul întotdeauna de a fi aceste epidemii, cu de distribuție prin contact direct sau prin apa contaminată.
Faptul că în anumite zone ale lumii, și aici vorbesc încă o dată de tulpina bengaleză, ea a fost descoperită prin 1992, în Madras, în India, este foarte sensibilă și se poate agăța, dacă vreți, de scheletul chitinos a crustaceelor, a fructelor de mare. Așa că și aici există un risc crescut de a se transmite, mai ales când vorbim despre aceste comportamente socio-alimentare în țările asiatice. De altfel, holera a apărut prima dată în Asia și își continuă drumul pe aceeași cale. Dar, pe de altă parte, ca să spunem totuși lucrurilor pe nume, când vorbim despre holeră, un diagnostic se poate pune cu mare ușurință, iar la ora actuală nu mai vorbim despre o afecțiune nouă și o de o afecțiune în care putem găsi și tratament care este și ieftin și ușor de pus în practică.
Iar în momentul în care să intervine corect, lucrurile pot fi ținute sub control. Faptul că totuși vorbim despre o lume globalizată face ca această supraveghere să fie absolut normală. Și fie că vorbim de aceste boli cu transmitere arhidică sau cu transmitere de alt tip prin contact uman, lucrurile trebuie să fie atent monitorizate. Întotdeauna este mai ușor să previi decât să tratezi așa.", a spus medicul Tudor Ciuhodaru.