Orez prăjit cu vită şi ou după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat ca la carte
Publicat pe 27.10.2025 la 14:21 Actualizat pe 27.10.2025 la 14:21
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, tofu crocant, un fel principal, orez prăjit cu vită şi ou, şi un desert, granola de casă.
- Cum faci orez prăjit cu vită și ou ca un profesionist
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Rețetă tofu crocant
Ingrediente:
- 300 g tofu
- 45 g sos de soia light
- 10 g miere
- 15 g oţet de orez
- 2-3 căţei de usturoi
- 5 g fulgi de chilli
- 40 g amidon de porumb
- 30 ml apă
- 10 g seminţe de susan
- 1 legătură chives
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pregăteşte sosul, amestecând sosul de soia, oţetul de orez, apa, mierea, fulgii de chilli, usturoi şi amidon. Bucăţile de tofu se trec prin amidon, se prăjesc în ulei de măsline şi se servesc alături de sos.
Rețetă orez prăjit cu vită şi ou
Ingrediente:
- 350 g pulpă de vită
- 40 ml sos de soia dark
- 30 ml sos de soia light
- 15 ml apă
- 2 cepe
- 2 g bicarbonat de sodiu
- 850 g orez jasmin fiert
- 5-7 căţei de usturoi
- 3 fire de ceapă verde
- 150 g mix de legume congelate
- 2 g zahăr
- 3 ouă
- 5 ml ulei de susan
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Pulpa de vită se lasă la marinat în amestecul format din: sosurile de soia, uleiul de susan, bicarbonatul de sodiu şi un praf de piper. Apoi, se păjeste în ulei de măsline. În sucul rezultat, se căleşte ceapa roşie, se adaugă mixul de legume, zahăr, bucăţile de vită, orezul, sosul de soia, oul gătit anterior în ulei de măsline şi ceapa verde.
Rețetă granola de casă
Ingrediente:
- 250 g fulgi de ovăz
- 30 g nuci
- 30 g caju
- 30 g migdale
- 30 g seminţe de dovleac
- 20 g mix seminţe de susan
- 85 g ulei de cocos
- 40 g merişoare
- 30 g fulgi de cocos
- 15 g cacao
- 20 g seminţe chia
- 80 ml sirop de arţar
Mod de preparare:
Într-o tavă pentru cuptor se amestecă seminţele de ovăz, migdalele, nucile, cajuul, seminţele de dovleac, de susan, de chia, fulgii de cocos şi merişoarele. Peste, se adaugă uleiul de cocos, siropul de agave, scorţişoara şi pudra de cacao. Se amestecă totul şi se introduce la cuptor la 160 de grade, pentru 25 de minute.