Rețeta ideală de supă de fasole cu paste. Secretele oferite de chef Horia Manea
Publicat pe 12.12.2025 la 16:53 Actualizat pe 12.12.2025 la 16:53
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, crackers din seminţe, un fel principal, supă de fasole cu paste, şi un desert, brăduţ cu cremă de ciocolată.
- Cum să prepari rețeta ideală de supă de fasole cu paste
- Chef Horia Manea oferă sfaturi prețioase
Crackers din seminţe
140 g seminţe de floarea-soarelui
65 g seminţe de dovleac
53 g seminţe de în
140 g seminţe de susan
45 g seminţe de chia
24 g făină
2 g praf de usturoi
1 g rozmarin
480 ml apă
Sare
Se amestecă toate seminţele, făina, un praf de sare, pudra de usturoi şi rozmarinul. Se amestecă şi se adaugă apa. Se lasă la frigider 10 minute, apoi se formează crackerşii. Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 minute.
Supă de fasole cu paste
2 morcovi
1 ceapă
2 tije apio
425 g fasole
300 g paste
3 g busuioc
480 ml apă
3 căţei usturoi
30 g pastă de tomate
1 legătură de pătrunjel
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se pun la călit ceapa, usturoiul, apio şi morcovul. Se adaugă sarea, busuiocul măcinat şi fasolea. Se continuă cu pasta de tomate şi apa. Se lasă la fiert şi se adaugă pastele. Se lasă încă 10 minute pe foc. La final, se presară pătrunjel.
Brădut cu cremă de ciocolată
2 bucăţi aluat foitaj
150 g cremă de ciocolată
Zahăr pudră
Aluatul foitaj, baza, se unge cu crema de ciocolată. Se adaugă cel de-al doilea aluat peste. Se taie sub formă de brăduţ, se împletesc marginile. Se lasă la cuptor, la 175 de grade, pentru 12 minute.