Secretul pentru cea mai bună rețetă de noodles de vită cu legume, gătită de Horia Manea. De ce condimente ai nevoie pentru o carne fragedă
Horia Manea a prezentat la ”Meniu de vedetă” cea mai delicoasă rețetă de noodles de vită cu legume. Este un preparat perfect pentru întreaga familie și poate fi servită cu un starter de biluţe de brânză cu jalapenos.
- Horia Manea a gătit noodles de vită cu legume
- Ce condimente adaugi în carne să fie aromată
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, biluţe de brânză cu jalapenos prăjite, un fel principal, noodles de vită cu legume, și un desert, negresă.
Biluţe de brânză cu jalapenos prăjite
- Cremă de brânză - 200 g
- Brânză cheddar - 100 g
- Jalapenos - 2 buc
- Usturoi pudră - 5 g
- Sare
- Piper
- Făină
- Ouă
- Pesmet
- Ulei de floarea-soarelui
Se amestecă ingredintele: brânza, caşcavalul ras, praful de copt, un ou şi făina. Se condimentează cu sare şi piper. Se formează biluţe din aluat, adăugându-se în interior jalapenos. Se prăjesc în ulei încins.
Noodles de vită cu legume
- Noodles - 200 g
- Ulei de floarea-soarelui
- Muşchi vită - 300 g
- Sos soia - 40 ml
- Usturoi - 2 căţei
- Ardei gras roşu - 1 buc
- Morcov - 1 buc
- Ceapă - 1 buc
- Broccoli - 100 g
- Sos de stridii - 80 ml
- Seminţe susan
- Ceapă verde
Noodlesul se pune la fiert în apă cu sare. Carnea de vita şi legumele se taie în felii subţiri. După ce s-a fiert noodlesul, într-o tigaie cu ulei de măsline, se pune la călit usturoiul. Ulterior, se adaugă vita şi legumele. După ce s-a prăjit timp suficient, se adaugă şi noodlesul. La final, se adaugă seminţele de susan.
Negresă
- Unt - 250 g
- Lapte - 250 ml
- Zahăr - 375 g
- Cacao - 60 g
- Ouă - 4 buc
- Făină - 200 g
- Praf de copt - 10 g
- Ciocolată - 100 g
Într-o oală, se pun pe foc untul, laptele, pudra de cacao. După ce s-a topit totul, se toarnă 100 de ml din compoziţie peste ciocolată. Între timp, albuşurile se bat spumă. În compoziţia rămasă, se încorporează gălbenuşurile, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu unt. Se lasă la cuptor jumătate de oră, la 170 de grade. Prăjitura se scoate din cuptor şi se înţeapă cu o furculită pentru a pătrunde glazura în interior.