Șnițel de curcan în crustă de semințe. Rețeta lui Chef Horia Manea
Publicat pe 05.02.2025 la 12:02 Actualizat pe 05.02.2025 la 12:02
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de ţelină cu macrou, un fel principal, şniţel de curcan în crustă de seminţe, și un desert, griş cu lapte şi zahăr ars.
- Șnițel de curcan în crustă de semințe
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Salată de ţelină cu macrou
- Ţelină
- File de macrou afumat
- Maioneză
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Măr
Într-un bol încăpător, se amestecă ţelina rasă, zeama de lămâie, macroul, maioneza, sarea şi piperul. Se amestecă totul şi este gata de servit.
Şniţel de curcan în crustă de seminţe
- 300 g piept curcan
- 50 g făină
- 2 ouă
- 100 g pesmet Panko
- 50 g seminţe dovleac
- 1 linguriţă boia dulce
- Sare
- Piper
- Ulei
- Pudră de usturoi
Pieptul de curcan se bate cu ajutorul unui ciocan de bucătărie, până îşi dublează volumul. Într-un bol, se amestecă două ouă, un praf de usturoi, boia dulce, sare şi piper. Într-o tavă, separat, se amestecă pesmentul Panko, împreună cu seminţele de dovleac.
Pieptul de curcan se trece prin făină, ulterior prin ou, şi la final, prin pesment. Se pune la prăjit în baie de ulei. Şniţelul este gata. Se poate servi alături de salată.
Griş cu lapte şi zahăr ars
500 ml lapte
50 g griş
30 g zahăr
Esenţă de vanilie
250 g zahăr pentru caramel
Într-o oală, se amestecă laptele, zahărul, şi se lasă la fiert, Ulterior, se adaugă esenţă de vanilie, un praf de sare şi unt. Se amestecă până când se topeşte untul. Se ia de pe foc, se adaugă grişul în ploaie, amestecând energic.
Se mai lasă pe foc, până când compoziţia devine consistentă. Grişul se toarnă într-un bol şi, deasupra, se adaugă zahărul caramelizat.