Știrile Antena Stars. Cum ne protejăm de țânțarul tigru, care provoacă febra dengue. A ajuns deja în România. Medicul Adrian Marinescu: ”Din păcate, bolile...” / VIDEO
A început sezonul țânțarilor, iar unul dintre cei mai periculoși este țânțarul tigru. Acesta provoacă febra dengue, iar efectele pot fi foarte grave. Iată cum te ferești de acest tip de țânțari. Adrian Marinescu a venit cu sfaturi importante pentru români.
- Țânțarul tigru și-a făcut apariția în România
- Cum se manifestă febra dengue
Înțepăturile de țânțari pot fi foarte periculoase, mai ales când vine vorba despre țânțarul tigru, cel care provoacă febra dengue.
Acest tip de țânțari poate fi un adevărat adevărat pericol pentru oameni, căci simptomele pe care le are această febră, atunci când se agravează, sunt foarte dificile.
Cum ne protejăm de țânțarul tigru
În perioade ale anului ca și acestea, este foarte important să știi cum să te protejezi de toate pericolele cu care vin înțepăturile de insecte.
Prevenția este, în continuare, cea mai bună soluție de a sta departe de probleme. Așadar, în ajutorul românilor a venit cu sfaturi prețioase medicul Adrian Marinescu.
În acest moment nu ar exista motive de îngrijorare în ceea ce privește țânțarul tigru. În cea mai mare parte din cazuri, febra dengue are simptome ușoare, care sunt greu de depistat. Chiar și așa, există și cazuri izolate, în care oamenii se confruntă cu complicații din această cauză, iar simptomele sunt mai grave.
”Nu aș veni cu o situație de alarmă. Până la urmă știm în felul următor. Din păcate, bolile exotice, cum e și febra dengue, ajung tot mai des și în Europa. E adevărat că sunt cazuri izolate și tot foarte adevărat că și cazurile despre care vorbim la nivel de Europa, de multe ori sunt de import. (...)
De cele mai multe ori, cam 75% dintre cei care se infectează cu febra dengue, sunt fie asimptomatici, fie au o simptomatologie ușoară și lucrurile se rezolvă, ca la o răceală. Au febră, au o stare generală modificată, dureri musculare, articulare, nu au cum să își dea seama. Doar că, din păcate, un procent de 25% sunt și cei care au complicații. Pot sp ajungă și la hemoragii”, a declarat medicul Adrian Marinescu, la Știrile Antena Stars.
Ce spun dermatologii despre aceste pericole
Cea mai cunoscută modalitate de a ține departe țânțarii și insectele sunt spray-urile. Însă, de cele mai multe ori și ele le pot dăuna oamenilor.
Medicul dermatolog Monica Păun a clarificat situația și a spus ce reomandări are și cine nu trebuie să le folosească foarte des.
”În principal, spray-urile repelente, acele spray-uri care îndepărtează țânțarii de suprafața corpului nu sunt, de obicei, periculoase. Eu recomand în fiecare vară ca pacienții să utilizeze. Bineînțeles, dacă vorbim de o persoană care are o piele atopică, care are o dermatită atopică, atunci este recomandat să limităm aplicările. Eventual ne protejăm cu brățări anti-țânțari, fie dacă nu cu patch-uri sau bineînțeles putem aplica aceste soluții repelente doar pe anumite zone stricte ale corpului, cum ar fi în spatele gâtului, la nivelul coatelor, în spatele genunchilor și la nivelul picioarelor”, a declarat medicul dermatolog Monica Păun.