Cum să scapi de mâncărimea provocată de înțepăturile de țânțar. Trei remedii eficiente
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 22.08.2023 la 18:26
Actualizat pe 22.08.2023 la 18:26
Cu toate că tendința este de a insista pe zona care a fost înțepată de țânțar, medicii spun că acest lucru este greșit și că mâncărimea nu va fi ameliorată. De aceea, există câteva remedii naturale, despre care specialiștii spun că sunt eficiente.
- Cum să scapi de mâncărimea provocată de înțepăturile de țânțar
- Trei remedii eficiente
Medicii trag un semnal de alarmă, mai ales după ce au apărut tot mai multe cazuri în care oamenii au fost înțepați de țânțari, care pot deveni periculoși, pentru că transportă viruși și bacterii, cel mai popular fiind West Nile.
Cu ajutorul căror remedii poate fi ameliorată mâncărimea provocată de înțepăturile țânțarilor
Unul dintre ingredientele despre care specialiștii spun că este eficient constă în fulgii de ovăz. Acest lucru se datorează faptului că au compuși cu un efect care ameliorează mâncărimea și calmează zona înțepată.
De aceea, este recomandat să fie făcută o pastă obținută prin amestecarea fulgilor de ovăz cu apă, ambele în cantități egale. Mai apoi, cu ajutorul unei material curat se pune puțin din amestecul respectiv și se lasă pe zona afectată pentru 10 minute. După acest timp, se șterge cu un șervețel.
Specialiștii spun că eficientă este și gheața, datorită faptului că ameliorează senzația neplăcută și mâncărimea. Doar că, spre deosebire de fulgii de ovăz, este doar o metodă care funcționează pe moment, asta pentru că gheața nu are efect antiiritant. Specialiștii spun că oricât de neplăcută ar fi mâncărimea, nu este bine ca gheața să fie aplicată direct pe piele, ci pusă într-un prosop.
La fel de indicată în astfel de situații este și mierea, datorită faptului că are proprietăți antiinflamatorii și reduce mâncărimea. Prin urmare, este bine să fie aplicată o cantitate mică pe zona respectivă, atât pentru a reduce inflamația, cât și senzația.
Ce alte soluții mai există
Bicarbonatul de sodiu este, fără doar și poate, util în bucătărie, dar este la fel de bun și pentru a ameliora mâncărimea. Poate fi combinat cu fulgii de ovăz, împreună cu puțină apă, pentru a obține o pastă sau doar bicarbonat de sodiu și apă. Este recomandat să fie amestecată o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă în funcție de cât de multă pastă este nevoie, care trebuie aplicată pe zona înțepată de țânțari și lăsată pentru zece minute.
Citește și: Plantele care țin departe țânțarii. Ce flori trebuie să ai în curte sezonul acesta