Supă de pui cu găluște după rețeta lui Chef Horia Manea. Ce ingrediente să folosești pentru un preparat ca la carte
Publicat pe 14.10.2025 la 11:41 Actualizat pe 14.10.2025 la 11:41
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, ketchup de casă, un fel principal, supă de pui cu găluşte, și un desert, chec cu banane, afine şi lămâie.
- Supă de pui cu găluște ca la carte
- Rețeta lui Chef Horia Manea pentru un gust autentic
Rețetă ketchup de casă
Ingrediente:
5 kg roşii
30 ardei kapia
3-5 cepe mari
1 căpăţână de usturoi
200 g zahăr
200 ml ulei
200 ml oţet
10 g piper
10 g sare
5 g cimbru
Mod de preparare:
Roşiile se amestecă împreună cu uleiul, oţetul, zahărul, sarea, piperul, cimbrul, usturoiul, ceapa, şi se lasă 10 minute la fiert. Apoi, se adaugă ardeii și se lasă pe foc timp suficient. La final, se trece totul prin separator. Sucul rezultat se mută în borcane şi se sigilează.
Rețetă supă de pui cu găluşte
Ingrediente:
500 g pulpe de pui
1 morcov
1 jumătate de păstârnac
1 ţelină
1 ceapă
2 l apă
1 rădăcină de pătrunjel
1 legătură de pătrunjel
1 ou
75 g griş
Ulei
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert puiul şi legumele: ţelina, păstârnacul, morcovul. Se pregăteşte compoziţia pentru găluşte, amestecând un ou, sare şi griş. Găluştele se pun la fiert alături de legume şi carne. Se presară sare, piper şi pătrunjel.
Rețetă chec cu banane, afine şi lămâie
Ingrediente:
3 banane coapte
150 g zahăr tos
75 ml ulei de cocos
2 ouă
5 ml vanilie
45 ml zeamă de lămâie
6 g coajă de lămâie
5 g praf de copt
75 g afine
Mod de preparare:
Se bat ouăle împreună cu zahărul tos. Apoi, se adaugă esenţa de vanilie, uleiul de cocoș, coaja de lămâie, zeama de lămâie, praful de copt, făina şi bananele pisate. Compoziţia se mută într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se adaugă o banană întreagă în interior şi afine. Checul se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 25 de minute.