Rețetă de magiun de prune. Un preparat tradițional, numai bun de păstrat în cămară, pentru iarnă
Rețetă de magiun de prune. Un preparat tradițional, numai bun de păstrat în cămară, pentru a-l consuma la iarnă. Se spune că cel mai bun magiun este cel care a fiert în tuci, pe foc de lemne. Atunci când veți face acest desert trebuie să vă înarmați cu multă răbdare penttru a fierbe si amesteca în oală/ ceaun/ tuci. Atenție! Este important ca fructele să fie foarte copate, asta pentru că nu se folosește zahăr absolut deloc.
- Rețetă de magiun de prune
- Un preparat tradițional, numai bun de păstra în cămară, pentru iarnă
Rețeta de magiun de prune natural este o rețetă extrem de veche, de zeci sau chiar sute de ani. Este un preparat simplu, dar care necesită mai mult timp. Prunele sunt lăsate să fiarbă pe foc până când se formează o consistență ca o pastă. Cel mai bun magiun de prune iese atunci când prunele sunt foarte bine coapte. Pentru că nu folosim deloc zahăr, este foarte important ca fructele să fie coapte.
Rețetă de magiun de prune
Ingrediente:
1,5 kg prune
Mod de preparare:
Se iau prunele care ar trebui să fie coapte foarte bine și li se scot sâmburii. Se pun apoi într-un tuci, sau într-o cratiți de inox, iar apoi se pun pe aragaz, sau pe focul cu lemne, la foc mediu. În primele 45 de minute de fierbere nu prea aveți de ce să interveniți. Imediat ce prunele încep să își lase zeamă, amestecați ocazional în cratiță.
Când începe să se îngroașe, dați focul la mic și amestecați des cu o lingură de lemn curată, râcâind cu ea fundul și pereții cratiței. Cam în aproximativ o oră și jumătate magiunul de prune ar trebui să fie gata! De obicei, timpul de fierbere depinde și de cât de zemoase sunt prunele pe care le alegeți.
Când e gata fiert, opriți aragazul și, în borcanele sterilizate, le umpleți cu magiun după care le închideți imediat cu capacele.Apoi le înveliți cu cârpe curate și o pătură și le lăsați 24 de ore să se răcorească încet.
Pofta bună!
Magiunul de prune este foarte gutos. Este aromat și poate fi consumat și de copii, dar și de cei care nu consumă zahăr din motive medicale sau pentru că își doresc o alimentație fără acest ingredient.