Dulceață de prune cu nuci. Rețeta perfectă pentru toamnă
Publicat pe 18.09.2022 la 20:30 Actualizat pe 18.09.2022 la 20:30
Prunele sunt fructe de sezon toamna și ar fi păcat să nu profităm de ele din plin. Acestea sunt excelente, mai ales în prepararea de dulcețuri și gemuri. Astăzi vă prezint o rețetă extrem de delicioasă de dulceață de prunce cu nuci. Se prepară simplu, rapid, iar gustul este garantat unul de excepție.
- Dulceață de prune cu nuci
- Ingrediente și mod de preparare
Această dulceață de prune este excelentă pentru plăcinte, rulade sau pur și simplu pe pâine cu unt. Are un gust extraordinar de bun, iar avantajul este că se prepară foarte ușor. Dulceața este o opțiune perfectă pentru momentele când simți nevoia să mănânc ceva dulce și gustos, dar totodată nu vrei să consumi e-urile alimentelor din comerț. Acestea fiind spuse, iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară dulceața de prune cu nuci.
Ingrediente
2 kg prune fără sâmburi
500 g zahăr tos
250 g nucă tocată grosier sau ruptă
Sucul de la o lămâie
O lingură extract de vanilie
Mod de preparare
Se taie cuburi prunele, se pun într-un castron alături de zahăr, zeama de lămâie și se amestecă ușor din când în când până se topește zahărul. Le lăsăm așa până a doua zi. Strecurăm prunele și sucul obținut îl punem la fiert cu extractul de vanilie și îl lăsăm până se reduce la jumătate cantitatea de lichid. Adăugăm prunele, nucile tocate și mai fierbem până obținem consistența dulceții. Turnăm în borcane sterilizate, învelim în prosoape și lăsăm să se răcească treptat.