Rețeta dulceață de salcâm cu lămâie. Un deliciu la borcan pentru iarnă
Publicat pe 11.09.2022 la 17:31 Actualizat pe 11.09.2022 la 18:05
Dacă vrei încă un preparat pentru pus în cămară, atunci trebuie neapărat să încerci dulceața de salcâm cu lămâie. Este un deliciu la borcan pentru iarnă, iar gospodinele din România îl adoră. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este unul ușor.
- Cum se pregătește dulceața de salcâm cu lămâie
- De ce ingrediente aveți nevoie
Gospodinele pregătesc diverse preparate pentru a le pune la cămară, să se bucure de ele și la iarnă. Ei bine, dacă vrei o rețetă nouă, încearcă dulceața de salcâm cu lămâie. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Dulceață de salcâm cu lămâie - rețetă
Ingrediente:
-100 gr de flori de salcâm
-o lămâie tăiată feliuțe
-200 ml de apă
-1 kg de zahăr
Mod de preparare:
Florile de salcâm se scutură, apoi se dau bucățile de tulpină deoparte. Se pune zahărul într-o oală (o oală cât mai încăpătoare), apoi se toarnă și apă peste zahăr. Pentru început se face siropul. Se aprinde focul și se amestecă foarte bine apa cu zahărul, ca să nu se ardă.
Se adagă și jumătate din feliuțele de lămâie, deoarece cealaltă jumătate de lămâie se stoarce. Când siropul a dat în clocot, se scot feliile de lămâie. Se pot lăsa jumătate din ele, deoarece nu vrem ca gustul de lămâie să acopere gustul de flori de salcâm. Tot acum se adaugă și spuma de deasupra. Se stoarce și cealaltă jumătate de lămâie.
Se răstoarnă florile de salcâm peste siropul de zahăr și se amestecă foarte bine. Cu un burete curat se șterg marginile oalei, deoarece în acest fel zahărul nu se va carameliza, iar dulceața va avea o culoare deosebită. Se continuă cu amestecatul până când siropul se subțiază.
Se fierb florile de salcâm pentru aproximativ 5 minute, apoi opriți focul și amestecați siropul pentru a fi fluid. Se lasă la răcit acoperind oala cu un prosop. Se lasă la răcit peste noapte. A doua zi se pune din nou dulceața de flori de salcâm cu lămâie la fiert. Se mai fierbe pentru încă 5 minute aproximativ.
Dacă siropul este prea închegat se mai adaugă puțină apă clocotită. Dacă acesta este prea fluid se mai fierbe puțin. Se toarnă dulceața în borcane și se pune în cămară.
Citește și: Rețetă de ceapă în oțet. Cum să prepari conserve italienești pentru iarnă