Ada Solomon și Corneliu Porumboiu, duși de urgență la DIICOT. Cei doi, acuzați de spălare de bani și evaziune fiscală
Lovitură de proporții pentru Ada Solomon și Corneliu Porumboiu! Regizorul Corneliu Porumboiu si pe producatoarea de film Ada Solomon sunt vizați într-un dosar DIICOT, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 10 milioane de lei. Deocamdată, cei doi au calitatea de suspecți.
- Cei doi au calitatea de suspecți
- Despre ce sume de proporții este vorba
- Alte nume grele din lumea filmului, implicate în acest caz
Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de către procurorii DIICOT. Cele două nume grele din lumea filmului românesc sunt cercetați acum pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani.
Ada Solomon și Corneliu Porumboiu, duși de urgență la DIICOT
Doi dintre cei mai cunoscuți cineaști români, Ada Solomon și Corneliu Porumboiu sunt anchetați de DIICOT. Cele două nume grele din cinematografie sunt acum achetate pentru constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, dar și pentru evaziune fiscală.
Faptele care se încadrează în acest dosar nu sunt recente, ci ar fi avut loc în perioada 2013 – 2015. Totul ar fi început de la finanţări obţinute de mai multe case de filme, printre care şi Castel Film, de la Centrul Naţional al Cinematografiei.
Conform primelor informații, o parte din sumele de proporții ar fi fost spălate prin firme fantomă. Deocamdată, Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon au calitatea de suspecţi în acest caz.
Ada Solomon și Corneliu Porumboiu nu sunt singurii implicați
Mai mult decât atât, Ada Solomon și Corneliu Porumboiu nu sunt singurii care au astfel de probleme cu legea, în condițiile în care în acest dosar de la DIICOT ar mai fi implicaţi şi alţi regizori şi producători de film din țara noastră.
Achetatorii au declarat că firmele respective sunt considerate filme fantomă, deoarece nu au putut fi identificaţi administratorii firmelor și, mai mult decât atât, în documente, aceleaşi persoane aveau diferite calităţi.
În plus, în firmele respective, erau asociate persoane cetăţeni străini. Aceste persoane nu au putut fi identificate, deoarece nu s-ar afla pe teritoriul României.
Conform Agerpres.ro, se efectuează în acest caz cercetări faţă de 100 de persoane fizice şi juridice, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 9.970.344 lei.