Ce a determinat-o pe Lăcrămioara Pintilie de la Chefi la cuțite să revină în România din Italia. Vrea să își deschidă un laborator de cofetărie în Reșița
Lăcrămioara Pintilie i-a cucerit pe jurați cu preparatul adus la preselecții. Concurenta a primit cuțitul de aur de la Chef Richard Abou Zaki. Are în spate o experiență de 16 ani în bucătărie, mare parte din ea acumulată în perioada în care muncea în Italia.
- Ce a determinat-o pe Lăcrămioara Pintilie de la Chefi la cuțite să revină în România din Italia
- Vrea să își deschidă un laborator de cofetărie în Reșița
Lăcrămioara Pintilie spunea la preselecțiile de la Chefi la cuțite că, pentru ea, 2024 a venit cu o mulțime de schimbări. Concurenta povestea că și-a dorit să facă ceva tot legat de bucătărie, dar pe zona de cofetărie în țară. S-a întors în România din Italia cu planuri mari și i-a cucerit pe jurații de la Chefi la cuțite.
Lăcrămioara Pintilie de la Chefi la cuțite are 35 de ani și este din Reșita
Lăcrămioara Pintilie s-a născut în Reșita, are 35 de ani și a plecat în Italia în urmă cu mulți ani. în 2023, a decis să revină în țară și odată cu acest moment să renunțe și la bucătărie pentru a se concentra pe cofetărie. Concurenta spunea că a făcut o alegere bună, iar printre dorințele ei s-a numărat și să participe la Chefi la cuțite. A primit cuțitul de aur de la Chef Richard Abou Zaki.
„Am făcut paste, supe și deserturi. Am lucrat cu un bucătar chef aproape doi ani, după care a plecat, iar patronii mi-au propus să preiau eu bucătăria. Le-am spus că nu mă simt în stare, nu am vrut. A venit alt bucătar, doi ani. Apoi am zis că a venit momentul să iau bucătăria în propriile mâini, am condus 4 ani. Inventam meniurile, restaurantul avea patru stele
Concurenta, dată la o parte pentru că este din România
Deși are ani buni de când este bucătar, Lăcrămioara Pintilie spune că nu a fost primită așa cum se aștepta de către echipa cu care a lucrat în Italia. Concurenta a povestit că au existat situații în care angajații nu au vrut să lucreze cu ea pentru că este femeie și vine din România.
„Au existat cazuri în care angajații nu au vrut să vină să lucreze alături de mine pentru că sunt femeie. Și fiind italieni, deja nu voiau. Eram și femeie, și româncă. Nu mai sunt în Italia de anul trecut. Am decis să mă întorc acasă și să schimb, sunt cofetar acum, fac prăjituri. Curând dau drumul la un laborator de cofetărie în Reșița”, mai povestea ea.