Ce este diastaza, boala cu care se confruntă și Andreea Bănică. Cum se poate trata: ”O mică umflătură...”
Diastaza, boala de care suferă și cunoscuta cântăreață Andreea Bănică, este extrem de frecventă la femeile însărcinate și în perioada postpartum. Afectează 60% dintre femei și, în general, se rezolvă de la sine în termen de opt săptămâni de la naștere. Iată ce a povestit cântăreața despre problemele de sănătate pe care le are!
- Care sunt simptomele acestei afecțiuni
- Cum să îți dai seama dacă ai diastază
- Este frecvent întâlnită la femeile însărcinate
Este posibil să scăpați de diastază fără intervenție chirurgicală. Așa dorește și Andreea Bănică, vedeta mărturisind că se consideră o persoană fricoasă și că operația este pe ultimul loc în planurile sale.
Ce este diastaza, boala cu care se confruntă și Andreea Bănică
Specialiștii recomandă terapie fizică sau exerciții la domiciliu pentru a ajuta la vindecarea diastazei înainte de metodele chirurgicale. Intervenția chirurgicală se efectuează în cazuri de hernie sau la cerere.
Recent, Andreea Bănică le-a spus fanilor că se confruntă cu această afecțiune, pe rețelele de socializare.
"În urma sportului, a mancatului, a dietelor mele, nu se rezolva problema abdomenului, ceea ce pe mine ma deranja foarte mult. Mai tot timpul ma simteam balonata. O mica umflatura in partea de jos, aici. Mi s-a părut dubios, așa că am mers la medic pentru ca eu muncesc zilnic pentru o varianta mai buna a corpului meu. Am făcut aceatsă ecografie si a rezultat această diastază. (...)", a spus artista pe rețelele de socializare.
Sarcina pune multă presiune asupra abdomenului, care este format din mușchi abdominali stângi și drepți și o bandă subțire de țesut conjunctiv între ele. Mușchii sunt împinși spre exterior și întinși pentru a face loc bebelușului, în timpul sarcinii.
Care sunt simptomele acestei afecțiuni
Această afecțiune se mai numește și „decalaj abdominal” sau separare abdominală. Diastaza este cea mai frecventă la femeile însărcinate și postpartum și se dezvoltă de obicei în al treilea trimestru.
Majoritatea oamenilor care suferă de această afecțiune nu observă diastaza până în perioada postpartum.
Semnele comune ale diastazei recte în perioada postpartum sunt: o umflătură vizibilă deasupra sau sub buric, moliciune, dificultate la ridicarea obiectelor, la mers sau la îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi, durere în timpul actului sexual.
Alte simptome pot fi: dureri pelvine sau de șold, dureri lombare, constipație, senzație de slăbiciune în abdomen.