O influenceriță de top din România lucrează pe plantație, în Japonia! Cum a ajuns să facă asta
Publicat pe 30.11.2025 la 21:56 Actualizat pe 30.11.2025 la 21:56
O influenceriță de la noi lucrează pe plantație, în Japonia. Tânăra, în vârstă de 23 de ani, este mulțumită de ce face și se declară cucerită de activitatea pe care o are acolo. A împărtășit cu urmăritorii ei cum arată o zi din viața ei, pe plantație.
- O influenceriță de la noi lucrează pe plantație, în Japonia
- Cum arată o zi din viața ei
Andreea Suciu are 23 de ani și s-a născut în România. Are o mare comunitate pe Instagram și TikTok, dar de ceva timp, este în Japonia, acolo unde lucrează pe o plantație de ceai verde, din care se obține matcha.
Cum a ajuns să lucreze pe plantația de ceai verde
Influencerița este cunoscută în mediul online pentru cât de mult îi place matcha, așa că nu i-a fost greu să se ducă în Japonia, acolo unde lucrează pe o plantație de ceai verde.
La 23 de ani, tânăra spune că este cucerită de întregul proces și că, la un moment dat, a fost dornică să lucreze și duminica.
Tânăra spune că a fost o întâmplare să ajungă în Japonia, însă nu regretă. Poate sta cel mult 90 de zile, dacă nu are o vizită care să ateste că muncește acolo.
„Noiembrie și decembrie sunt niște luni mai complicate, pentru că nu este sezonul de harvest (n.r. recoltare) a ceaiului verde (...) Pe mine, Universul m-a adus aici dintr-o întâmplare, de aceea, de fiecare dată, când cineva mă întreabă cum am ajuns aici, tot timpul spun că este important să fii curios și să fii prezent în viața ta”, a spus Andreea Suciu, pe Instagram.
A devenit și mai interesată de ceaiul matcha de când lucrează pe plantație
Andreea Suciu a împărtășit cu urmăritorii ei cum arată o zi din viața ei atunci când lucrează pe plantația de ceai verde.
Își începe ziua dis-de-dimineață, alături de restul angajaților și are și cursuri în care este învățată de maieștri ai ceaiului cum să prepare matcha. A încercat inclusiv și chipsuri cu matcha, despre care nu știa că există, dar și înghețată cu matcha.
„Matcha de calitate este din ce în ce mai rară și din ce în ce mai scumpă, datorită cererii extrem de mari în toată lumea (...) Îmi iau și ore cu un tea master pentru a aprofunda cât de mult se poate tot acest proces. Viața asta este despre a te descoperi pe tine și ce lucru minunat este să ai o pasiune și să poți să și călătorești”, a mai povestit ea.