Ce mănâncă Regele Charles după ce a aflat că are cancer. La ce alimente a renunțat monarhul britanic
După ce medicii i-au pus diagnosticul de cancer, Regele Charles a renunțat la unele alimente pe care obișnuia să le consume constant. Ce nu mai mănâncă în prezent succesorul modern al Regilor și Reginelor Angliei.
- La ce alimente a renunțat Regele Charles după ce a aflat că are cancer
- Dieta monarhului britanic
Potrivit declarațiilor făcute de fiul său vitreg, Tom Parker Bowles, care este critic culinar, Regele Charles a renunțat la unele dintre alimentele sale preferate după ce a fost diagnosticat cu cancer.
La ce alimente a renunțat Regele Charles după ce a aflat că are cancer
În cadrul unui interviu, Parker Bowles a declarat că Regela Charles a renunțat la carnea roșie după ce medicii i-au pus diagnosticul de cancer. Consideră că mâncarea este „medicament” și a susținut că schimbarea dietei a fost legată de lupta continuă a regelui cu cancerul. Potrivit experților, carnea roșie este un factor de risc ridicat pentru cancerul de intestin și de prostată.
Parker Bowles a spus că Regele Charles „se uită din nou la ce și când mănâncă” după ce a fost diagnosticat cu cancer. Într-un interviu acordat revistei Saga, el a spus: „Nu sunt nutriționist, dar știu că mâncarea face parte din „medicamentul” unui organism. Acesta știe când mănâncă ceea ce trebuie”.
Deși nu a fost dezvăluit ce fel de cancer a fost diagnosticat Regele Charles, în vârstă de 76 de ani, în luna februarie a acestui an, experții spun că acesta se află pe drumul spre recuperare de când a început tratamentul. Deși inițial a renunțat la unele îndatoriri publice, monarhul a continuat să îndeplinească responsabilități constituționale cheie, făcând chiar o pauză în tratament pentru a se îmbarca într-un turneu regal de șase zile în Australia și Samoa, în luna octombrie a acestui an.
Potrivit lui Parker Bowles, chiar și regina Camilla a redus consumul de carne de miel, vită și porc, scrie timesnownews.com.
Cum crește carnea roșie riscul de cancer?
Conform studiilor, o substanță chimică din carnea roșie, cunoscută sub numele de heme, se descompune în intestin, formând substanțe chimice N-nitroso, despre care se știe că deteriorează celulele care căptușesc intestinul - cauzând cancer intestinal.
Aceleași substanțe chimice se formează și atunci când carnea procesată este digerată. De asemenea, gătitul cărnii roșii la temperaturi ridicate poate duce la crearea unor compuși precum aminele heterociclice, care cresc riscul de cancer, mai scrie sursa anterior menționată.