20 plante medicinale benefice pentru ficat
Publicat pe 08.10.2020 la 15:17 Actualizat pe 08.10.2020 la 15:17
Ficatul este cel mai mare organ al corpului, drept urmare îndeplinește și foarte multe funcții importante. Acesta ajută la fabricarea aminoacizilor şi substaţelor regeneratoare, cât și la o bună funcționare a circulației sângelui. Iată câteva plante folositoare care vă pot ajuta să-l mențineți sănătos!
- 20 plante medicinale benefice pentru ficat
Plante pentru ficat si fiere
Cele mai bune plante în tratarea atât a ficatului, cât și a fierei, sunt păpădia și anghinarea. Prima ajută ficatul să-și îndeplinească funcțiile normale. Aceasta este foarte ușor de folosit, pentru că pot fi utilizate toate părțile, în mod deosebit rădăcina.
Anghinarea ajută bila să aibă o secreție normală și conduce în același timp la o bună excreție a colesterolului prin fiere. În ceea ce privește ficatul, aceasta îi protejează celulele de factorii negativi.
Plante pentru ficat gras
Ficatul gras, cunoscut și sub numele bolii de steatoza hepatică, poate fi tratată cu ajutorul mai multor plante. Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, trebuie să consumați păpădie, anghinare sau boldo.
Ceaiuri din plante pentru ficat mărit
Pentru a trata ficatul mărit puteți consuma păpădie, gălbenele, trifoi roșu, coada-șoricelului, pedicuță, echinaceea, sunătoare, turița mare, salvie, castravetele amar, ghințură și armurariu.
Plante amare dar bune pentru ficat
Chiar dacă nu au un gust tocmai plăcut, fiind amare, unele plante sunt foarte bune pentru a avea un ficat sănătos. Printre ele se numără pelinul, cicoarea, anghinarea și păpădia.
Plante pentru detoxifierea ficatului
Cele mai bune plante pentru detoxifierea ficatului sunt rozmarinul, turmericul, păpădia, anghinarea, ridichea neagră, etc.
Plante pentru regenerarea ficatului
Rozmarinul, păpădia și anghinarea sunt folositoare și pentru regenerarea ficatului. Pe lângă ele, puteți folosi și sunătoarea sau fructele de armurariu.