5 beneficii uimitoare ale căpșunilor. De ce sunt recomandate pentru persoanele care suferă de diabet
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 24.05.2024 la 10:41
Actualizat pe 24.05.2024 la 10:41
A început sezonul căpșunilor. Se găsesc în toate piețele din România, astfel că este momentul perfect să profiți de beneficiile uimitoare pe care le aduc în organismul tău. Iată cinci motive pentru care ar trebui să mănânci frecvent căpșuni și de ce sunt recomandate pentru persoanele care suferă de diabet!
- De ce să mănânci căpșuni
- Ce beneficii au pentru organism
După cum știm deja, consumul de fructe este recomandat pentru un stil de viață sănătos, mai ales când avem ocazia să le mâncăm pe cele cultivate în România. Căpșunile fac parte dintre fructele acestui sezon pe care trebuie să le consumi frecvent, sub diferite forme. Au beneficii incredibile pentru sănătatea ta.
Ce beneficii incredibile au căpșunile
Căpșunile se vând în toate piețele din România, la prețuri din ce în ce mai accesibile. Dacă la început trebuia să scoți câțiva zeci de lei pentru un kilogram, iată că acum prețul lor a scăzut semnificativ. Nutriționiștii recomandă integrarea căpșunilor în dieta zilnică, căci sunt un ajutor uriaș pentru organism.
Aceste fructe sunt benefice pentru sănătatea inimii, căci conțin antocianine, care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular și protejează inima împotriva infarctului.
De asemenea, căpșunile pot regla nivelul de glicemie din sânge, motiv pentru care sunt recomandate pentru persoanele care fie suferă de diabet, fie sunt predispuse la această boală.
Un alt beneficiu care nu trebuite trecut cu vederea este faptul că pot să prevină cancerul, căci elimină stresul oxidativ și inflamația cronică - două elemente care declanșează apariția acestei boli crunte.
Cum să slăbești cu căpșuni
Căpșunile pot fi benefice și în timpul dietelor, însă trebuie să ai grijă la câteva aspecte. Este important să nu le amesteci cu foarte multe ingrediente, cum ar fi zahărul sau ciocolata, căci acestea adaugă foarte multe calorii în plus. Dacă vrei să slăbești mâncând căpșuni, acestea trebuie să fie crude.
Un alt beneficiu sunt complexul de vitamine și minerale pe care îl conțin. Căpșunile sunt un aport uriaș de vitamina C, vitamina B9, mangan, fier și potasiu. Toate acestea îți întăresc sistemul imunitar și buna funcționare a organelor.