7 beneficii ale bicarbonatului de sodiu. Metode dovedite chiar și de cei mai sceptici!

6 beneficii ale bicarbonatului de sodiu. Metode dovedite chiar și de cei mai sceptici! © a1.ro

Bicarbonatul de sodiu este mereu prezent în bucătăriile noastre, însă, de ce să mințim – nu prea este folosit atât de des cât ai crede. Dar asta nu înseamnă că nu are alte întrebuințări, chiar mai utile decât cele culinare.

De exemplu, puțini știu ce beneficii poate aduce sănătății bicarbonatul de sodiu. Atunci când este folosit în combinațiile care trebuie, te poate ajuta cu multe probleme comune.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

#1 – Este un antacid natural. Bicarbonatul de sodiu este un agent de neutralizare, care ajută cu problema refluxului acid. Sodiul din acest ingredient neutralizează acidul și te scapă de principalele simptome.

#2 – Este un agent alcalin. Bicarbonatul de sodiu ajută cu efectele nocive ale acidului și te scapă de simptomele inflamațiilor. Este renumit pentru abilitatea de aregla pH-ul corpului, potrivit food.ndtv.com.

#3 – Ajută cu infecțiile urinare. Bicarbonatul de sodiu joacă rolul unei bariere protectoare, care previne și tratează nivelul ridicat de acid în urină.

#4 – Sporește activitatea rinichilor. Fiind o substanță alcalină care reduce nivelul de acid din corp, sporește și activitatea rinichilor, care ajung să funcționeze mai bine.

#5 – Exfoliază senzațional. Bicarbonatul de sodiu ajută și în departamanetul frumusețe. Fiind foarte abraziv, îndepărtează cu succes celule moarte, pentru a-ți face pielea să renască.

#6 – Previne acneea. Reduce inflamarea pielii, ceea ce minimalizează șansele apariției acneei și coșurilor. Totul, datorită proprietăților antibacteriale.

#7 – Ajută cu albirea dinților. Este o pastă de dinți naturală foarte bună, care îndepărtează placa de pe dinți și ajută cu albirea acestora.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro