Atenție! Acestea sunt alimentele care anulează efectele anticoncepționalelor. Poți rămâne gravidă dacă le mănânci!
Publicat pe 25.07.2019 la 11:21 Actualizat pe 25.07.2019 la 11:39
Dacă faci tratament cu anticoncepționale, trebuie să ai mare atenție la ce alimente consumi. Există anumite substanțe care anulează efectele medicamentelor și, astfel, ajungi în poziția în care riști să rămâi însărcinată.
Dacă faci tratament cu anticoncepționale, trebuie să ai mare atenție la ce alimente consumi. Există anumite substanțe care anulează efectele medicamentelor și, astfel, ajungi în poziția în care riști să rămâi însărcinată.
De exemplu, un aliment extrem de popular care oferă astfel de pericole este grapefruitul. Fructul conține substanțe care interacționează cu altele găsite inclusiv în anticoncepționale.
Pentru ca acesta să nu inhibie efectele pastilelor, grapefruit-ul trebuie consumat în cantități moderate, avertizează medicii.
Iată alte alimente care pot avea aceleași efecte:
- Vitamina C, în doze mari.
- Sunătoarea.
- Laxativele sau pastilele de tip detoxifiant.
- Cărbunele activ.
- Soia și ignamele, în cantități mari.
A.P.