Alimentele de post, pericol pentru sănătate? Ce spun specialiștii
Publicat pe 12.03.2019 la 20:38 Actualizat pe 12.03.2019 la 20:43
Aproape jumătate dintre români țin măcar câteva zile de post, în această perioadă, înainte de sărbătoarea Paștelui. Cum unele alimente sunt costisitoare, unele persoane aleg produse care costă mai puțin și sunt la îndemâna oricui.
Aproape jumătate dintre români țin măcar câteva zile de post, în această perioadă, înainte de sărbătoarea Paștelui. Cum unele alimente sunt costisitoare, unele persoane aleg produse care costă mai puțin și sunt la îndemâna oricui.
Specialiști avertizează că unele produse de post, precum pateul de post, crenvuștii de post sau napolitanele, conțin zahăr și aditivi și nu au nici un aport nutritiv asupra organismului, potrivit sursadesanatate.ro.
În schimb, putem introduce în alimentația noastră din timpul postului multe legume și fructe proaspete. Salatele de vinete sau ardei sunt ideale dimineața, iar pentru prânz și cină putem opta pentru o salată de legume și o garnitură. Excludeți alimentele procesate și care conțin zahăr, care nu fac decât să vă dăuneze sănătății organismului.
A.C.