Alimentele care încetinesc îmbătrânirea. Ce spun oamenii de știință
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.03.2023 la 21:45
Actualizat pe 20.03.2023 la 21:45
Odată cu trecerea anilor, ridurile își fac apariția pe chipurile tuturor. Semnele de îmbătrânire sunt pur și simplu un fapt de viață, dar vestea bună este aceea că putem ajuta întârzierea acestui proces, având mare grijă la ceea ce mâncăm. Alimentele care încetinesc îmbătrânirea. Ce spun oamenii de știință.
- Alimentele care încetinesc îmbătrânirea
- Ce spun oamenii de știință
Potrivit studiilor, anumite alimente, cum ar fi cele bogate în omega-3, antioxidanți și fibre, nu numai că au proprietăți anti-îmbătrânire și vă ajută să aveți o piele mai tânără, dar ajută și la menținerea oaselor puternice. Există mai multe alimente pe care le puteți consuma pentru a încetini procesul de îmbătrânire.
Alimentele care încetinesc îmbătrânirea
Este bine cunoscut faptul că afinele conțin unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre fructe. Potrivit specialiștilor, antioxidanții ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire prin protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi. Dar asta nu este tot. Alte vitamine din aceste fructe de pădure susțin sănătatea ochilor și a creierului pe măsură ce înaintezi în vârstă. Un studiu din 2022 publicat în Nutrients a constatat, de asemenea, că poate fi utilizat în mod constant pentru a proteja împotriva declinului cognitiv la cei care prezintă un risc mai mare de a dezvolta demență, datorită capacității lor puternice de a întări cogniția și de a combate declinul cognitiv.
Despre avocado specialiștii spun că o sursă alimentară delicioasă de acizi grași omega-3, și s-a dovedit că reduce inflamația în întregul corp, îmbunătățind în același timp funcția creierului, sănătatea ochilor și sănătatea cardiovasculară. Alături de omega-3, avocado este, de asemenea, bogat în vitamina E, care ajută la îmbunătățirea texturii pielii, menținând-o moale și catifelată.
Deoarece legumele cu frunze verzi precum kale și spanacul sunt bogate în fibre, speciaiștii spun că dau senzația de sățietate mai mult timp. De asemenea, sunt pline de vitamine și minerale esențiale de care corpul are nevoie pentru a funcționa corect și pentru a încetini procesul de îmbătrânire.