Alimentele despre care crezi că sunt bogate în proteine, dar adevărul e altul. Ce spun specialiștii
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.11.2024 la 21:53
Actualizat pe 06.11.2024 la 21:53
Dacă îți dorești să ai o dietă bogată în proteine, fie pentru a-ți ajuta mușchii să se refacă după un antrenament, fie pur și simplu pentru a a-ți săpâni foamea, trebuie să știi ce alimente sub cu adevărat bogate în proteine. Există o mulțime mâncăruri despre care se crede că sunt bogate în proteine dar, de fapt, nu sunt.
- Ce alimente despre care crezi că sunt bogate în proteine, de fapt nu sunt
- Ce spun specialiștii
Specialiștii spun că multe dintre alimentele despre care se crede că sunt bogate în proteine sunt, de fapt, surse secundare de proteine. În rândurile de mai jos vei regăsi câteva alimente care sunt considerate în mod greșit ca fiind pline de proteine.
Alimentele despre care crezi că sunt bogate în proteine, dar adevărul e altul
Se crede că untul de arahide are o mulțime de proteine pe bază de plante. În realitate, untul cu nuci este în primul rând o sursă excelentă de grăsimi sănătoase; conținutul său de proteine este de doar patru grame pe lingură, scrie self.com.
Fisticul - și nucile de toate tipurile - sunt în primul rând surse de grăsimi, cu un pic de proteine amestecate pentru o bună măsură. De asemenea, quinoa nu este o sursă importantă de proteine așa cum s-ar crede. Chiar și atunci când este asociată cu un ou și o garnitură de legume rumenite, vei obține doar aproximativ 14 grame de proteine la o masă.
Când te gândești la sursele de proteină primare clasice: carne, pește, lactate și ouă. E adevărat, ouăle sunt cu siguranță o sursă valoroasă și completă de proteine, dar este important să știi că vei obține doar șase grame de proteină.
Iaurtul poate fi o sursă bună de proteine, dar depinde pe care îl alegi. De exemplu, iaurtul simplu, tradițional, conține puțin sub șase grame per porție de șase uncii, în timp ce vei obține 17 grame sau mai mult decât dublu din aceeași cantitate de iaurt grecesc.
Varza de Bruxelles nu are un conținut crescut de proteine
Specialiștii spun că legumele nu au, în general, un conținut crescut de proteine. E adevărat însă că unele, cum ar fi varza de Bruxelles, au un pic mai mult decât altele: trei grame per porție de o ceașcă.
Consumă însă varză de Bruxelles combinată cu un fel de mâncare cu pui la cuptor sau la o salată care are brânză, ouă și edamame. În acest fel, vei obține un pic mai mult din acest nutrient esențial - și un pic mai aproape de obiectivul tău de a mânca mai multe legume în fiecare zi, scrie sursa anterior menționată.