Alimentele pe care trebuie să le eviți atunci când ești răcit sau ai gripă. Dacă le consumi îți vor face mai mult rău
Publicat pe 04.01.2024 la 18:31 Actualizat pe 04.01.2024 la 18:31
Puțini sunt cei care știu, dar produsele pe care le consumăm zi de zi au un impact major asupra sănătății organismului nostru. Însă, totul devine mult mai grav atunci când ne confruntăm cu răceală sau gripă. Chiar dacă unele pot ajută procesul de recuperare, altele pot face mai mult rău. Iată care sunt alimentele pe care să nu le mai consumi dacă ești răcit sau ai gripă!
- Alimentele pe care să nu le mai consumi dacă ești răcit sau ai gripă
- Ignoră-le total, îți fac și mai mult rău
Alimentația este extrem de importantă în viațA de zi cu zi, pentru fiecare, mai ales dacă vorbim despre perioadele în care ne confruntăm cu anumite boli sau infecții.
Alimentele pe care să nu le mai consumi dacă ești răcit sau ai gripă
Potrivit cercetărilor făcute de specialiștii în nutriție, s-a descoperit că există câteva produse, foarte multe făcând parte chiar din meniul zilnic, care au impact negativ asupra procesului de vindecare a corpului.
Mai exact, pe lista cu alimentele pe care să nu le consumi dacă ești răcit sau ai gripă apar produse precum carnea roșie, lactatele și, în mod surprinzător, unele legume.
Dacă le consumi îți vor face mai mult rău
Carnea roșie
Printre alimentele care fac rău organismului dacă sunt consumate în timpul răcelilor se numără carnea roșie. Ei bine, impactul cărnii roșii asupra producției de mucus a fost cercetat de ani de zile, cu toate că nu s-a confirmat definitiv că acest tip de carne crește producția de mucus.
În schimb, se crede că prin consumarea acestui aliment s-ar putea agrava secreția și acumularea de mucus în tractul respirator.
Produse lactate
De cele mai multe ori, există persoane care susțîn că, după ce au consumat iaurt, lapte sau alte produse lactate, au simțit o schimbare în textura salivei sau mucusului secretat când sunt răciți sau au gripă.
Grâul
Nu ai crede, însă grâul, pentru că are foarte mult gluten din compoziția sa, poate contribui semnificativ la producția excesivă de flegmă, indică unele studii. Astfel, reducerea aportului în timpul unei răceli sau gripă poate ajuta la ameliorarea congestiei.
Unele legume
Și unele dintre legumele pe care obișnuiești să le consumi zilnic pot afecta starea de sănătate în cazul în care te confrunți cu probleme de sănătate. Printre acestea se numără porumbul, varza, cartofii și cartofii dulci, în cazul în care problemele sunt legate de sistemul respirator.
Băuturi care deshidratează organismul
Poate este greu de crezut, însă consumul de băuturi răcoritoare sau băuturi carbogazoase în timpul unei infecții respiratorii nu este o idee bună.
Potrivit specialiștilor în nutriție, aceste băuturi conțin cantități mari de zahăr și alte componente care pot deshidrata organismul, ceea ce poate face dificilă eliminarea excesului de mucus.
CITEȘTE ȘI: Cât de sănătoase sunt legumele congelate? Care sunt sfaturile nutriționiștilor