Alimentul care te ajută să te recuperezi când ești răcit. Este esențial să îl consumi când ai gripă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.11.2024 la 18:08
Actualizat pe 28.11.2024 la 18:08
Atunci când ești răcit s-ar putea să nu te gândești prea mult la mâncare, mai ales dacă nu te simți deloc bine. Cu toate acestea, e important să știi că unele alimente pe care le consumi în timpul unei răceli te pot ajuta să te recuperezi mai repede.
- Ce aliment te ajută să te recuperezi când ești răcit
- Este esențial să îl consumi când ai gripă
Dacă atunci când ești bolnav consumi alimente potrivite, acestea pot face mult mai mult decât să îți ofere energie. Te pot ajuta să te simți mai bine, să te însănătoșeșt mai repede, sau să rămâi hidratat pe măsură ce te recuperezi.
Ce aliment te ajută să te recuperezi când ești răcit
Unele alimente sunt deosebit de bune de consumat atunci când ești bolnav. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, salata și varza kale sunt pline de vitamine, minerale și fibre. Acestea sunt surse bune de fier vegetal, vitamina C, vitamina K și acid folic. Legumele de culoare verde închis sunt, de asemenea, încărcate cu polifenoli. Aceștia acționează ca antioxidanți pentru a proteja celulele de daune și ajută la combaterea inflamației.
Spanacul poate ajuta sistemul imunitar dacă ai o răceală. Acesta are vitamine care susțin imunitatea, precum vitaminele C și E.22 Vitamina E menține sistemul imunitar puternic, are proprietăți antioxidante și ajută celulele să îndeplinească diferite funcții.
Așadar, adaugă spanac la o omletă pentru o masă rapidă, plină de nutrienți și bogată în proteine. De asemenea, poți încerca să adaugi o mână de varză kale într-un smoothie de fructe. Majoritatea verdețurilor cu frunze sunt, de asemenea, excelente adaosuri la supă, care este o altă alegere excelentă atunci când ești bolnav.
De ce e recomandat să consumi usturoi atunci când ești răcit
Usturoiul oferă multe beneficii pentru sănătate și a fost utilizat în medicina naturistă timp de secole.
Studiile în eprubetă și pe animale au arătat că usturoiul are efecte antibacteriene, antivirale și antifungice.
Conform unui studiu din 2016, suplimentele cu extract de usturoi îmbătrânit pot îmbunătăți funcția imunitară și pot reduce severitatea răcelilor și a gripei.
Adăugarea usturoiului în mâncare atunci când sunteți bolnav poate adăuga aromă și poate face mâncarea și mai eficientă în combaterea simptomelor răcelii sau gripei, scrie healthline.com.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci spanac. Beneficiile pe care această plantă le are pentru sănătate