Alimentul neașteptat care îți scurtează viața. Cu siguranță că și tu îl consumi
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 18.11.2022 la 18:13
Actualizat pe 18.11.2022 la 18:13
Majoritatea dintre noi consumăm mâncare procesată și nu ne facem griji de problemele care ar putea să apară. Gustul lor este foarte bun și nimeni nu se poate gândi că ceva atât de delicios este nesănătos. Există un aliment care scurtează viața din cauza ingredientelor pe care le conține.
- Ce aliment scurtează viața oamenilor
- Alte alimente nocive pentru organism
Există mai multe alimente delicioase pe care noi le considerăm sănătoase, fără să știm, de fapt, ce se ascunde în conținutul lor. Specialiștii în domeniul sănătății au făcut mai multe studii și au descoperit că există anumite ingrediente sau preparate pe care le consumăm care ne pun în pericol sănătatea.
Poate că nu te-ai așteptat, dar există și un preparat tip fast-food care reduce speranța de viață. Cercetătorii au demonstrat că hotdog-ul are efecte negative asupra longevității.
Cu fiecare hotdog mâncat, se reduce viața cu 36 de minute din cauza nivelului ridicat de grăsimi saturate, sare și conservanți. Pe lângă acesta, mai există și alte alimente dăunătoare, precum gogoșile, cartofii prăjiți, pâinea prăjită sau mezelurile.
Pâinea foarte prăjită devine toxică
Pâinea prăjită nu se numără printre alimentele sănătoase. Ea are un impact negativ asupra organismului nostru datorită acrilamidei. Conform Agenției pentru Standarde Alimentare din Regatul Unit, această substanță se formează în momentul în care alimentele cu un conținut ridicat de carbohidrați sunt prăjite sau puse pe grătar.
O măsură de precauție ar fi să o coaceți până devine ușor aurie, nu maro. Ele sunt substanțe chimice cancerigene care apar în momentul gătirii pe o suprafață metalică, precum tigaia sau grătarul.
Mezelurile sunt de evitat
Mezelurile nu sunt deloc sănătoase pentru nimeni. Ingredientele lor fac parte din cele mai toxice alimente care pot exista pe piață. Pe lângă un nivel ridicat de sare, conțin și conservanți de nitriți. În stomac, ele se transformă în nitrozamine cancerigene, un tip de compus chimic extrem de nociv.
Un studiu făcut de mai mulți experți în domeniul sănătății a demonstrat că sarea pe care o consumăm într-un procent mare a creat peste trei milioane de decese la nivel mondial în anul 2017. Totodată, consumul de sare duce la hipertensiune arterială, atacuri de cord și insuficiență cardiacă.
Astfel că alimente precum pâine, cereale, supele instant, sosurile, pizza sau mezelurile pot fi bogate în sare. De recomandat este să citiți etichetele și să alegeți produsele cu un conținut scăzut de sare.