Cât se fierbe sfecla roșie, de fapt. Secretul să fie crocantă și să-și păstreze nutrienții
Publicat pe 16.11.2022 la 11:20 Actualizat pe 16.11.2022 la 11:20
Sfecla roșie este una dintre cele maI consumatre alimente. Aceasta aduce o mulțime de beneficii organismului, datorită numărului mare de antioxidanți și nitrați naturali. Multe gospodine folosesc sfecla roșie în preparatele pentru sărbători. Așadar, aceasta poate fi conservată toată iarna, la borcan. Totuși, puține bucătărese știu cât se fierbe sfecla roșie, de fapt.
- Cât se fierbe sfecla roșie, de fapt
- Așa o faci să fie crocantă și să-și păstreze nutrienții
Dacă vrei ca aceasta să fie să fie crocantă și să-și păstreze nutrienții trebuie să ți cont de timpul de fierbere al acesteia. Așadar, toate gospodinele vor fi mulțumite de rezultat.
Cât se fierbe sfecla roșie
Primul pas în fierberea sfeclei roșii este să le spălam foarte bine alimentele. Apoi, trebuie să le punem într-o oală obișnuită, la care se toarnă apă rece, până acestea vor fi acoperite complet. Se poate adăuga la fiecare kilogram de sfeclă și căte 2 linguri de zahăr și 2 lingurițe rase de sare.
Din momentul în care apa începe să clocotească se lasă sfecla roșie la fiert pentru încă 30-50 de minute. Pentru a vedea dacă s-a fiert suficient, poți testa sfecla cu o scobitoare. În funcție de rezultat, acestea se mai lasă la fiert timp de 10-15 minute.
Cum se curăță sfecla roșie
După ce au fiert, sfeclele fierte le trec sub jet de apă rece și le las la răcit tot în apă. Sfecla fiartă se poate curăța cu mâna sau folosindu-ne de un cuțit.
În acest fel, se îndepărtează coaja și se păstrează în pungi la frigider timp de câteva zile, pentru a putea fi folosită la salate sau conserve pentru iarnă.
Rețeta de sfeclă roșie murată
Ingrediente
-1.2 kg de sfeclă roșie;
-800 ml apă;
-10 g semințe chimen;
-15 g sare;
-30 g zahăr;
-80 ml oțet;
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să spălați sfecla roșie și, apoi să o puneți la fiert. După aceea trebuie să o decojiți și să o tăiați cubulețe sau rondele.
Sfeclă roșie murată în saramură
Următorul pas este să pregătiți saramura. Puneți apă într-o cratiță, apoi adăugați sarea, chimenul și zahărul. Toate acestea se pun pe aragaz și se fierb pentru aproximativ 10 minute. După acest timp, puteți să o luați de pe foc și să adăugați oțetul.
Apoi, trebuie să așezați bucățile de sfeclă roșie în borcane, peste care se toarnă saramura fierbinte. În final, puneți capacele borcanelor și acoperiți totul până a doua zi.
CITEȘTE ȘI: Trei rețete de sfeclă roșie murată. Ce beneficii are și cum se consumă