Băutura ce ajută la scăderea tensiunii și te menține tânăr. Ce alte beneficii mai aduce organismului
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 04.03.2023 la 14:10
Actualizat pe 04.03.2023 la 14:10
Ceaiul de urzică are o mulțime de beneficii pentru organism. Planta din care se obține băutura conține vitamine, minerale, precum și acizi grași. Te apără împotriva radicalilor liberi și luptă împotriva procesului de îmbătrânire prematură.
- Băutura ce ajută la scăderea tensiunii și te menține tânăr
- Ce alte beneficii mai aduce organismului,
Există o băutură care se prepară dintr-o singură plantă, iar beneficiile pentru sănătate sunt numeroase. Se recomandă ca această cură tonică să fie ținută primăvara, iar corpul va avea parte de o detoxifiere, dar și de numeroși nutrienți.
Sucul de urzici, benefic pentru organism
Sucul de urzici este plin de beneficii pentru organism. Planta conține vitaminele A, C, K, B2, minerale, cum ar fi magneziu, calciu sau fier, dar și acizi grași. Băutura acționează ca un antioxidant puternic și protejează împotriva radicalilor liberi care ne îmbătrânesc pielea, iar riscul de a avea boli cornice este mai crescut. Sucul de urzici reduce inflamațiile din corp și accelerează procesul de vindecare.
Totodată, scade tensiunea pentru persoanele cu tensiune arterială, fiind folosită încă din cele mai vechi timpuri. Femeile însărcinate nu ar trebui să îl consume, existând contraindicați în acest sens și nici persoanele care urmează un tratament care subțiază sângele.
Pentru bărbații care se confruntă cu prostată mărită, extractul de urzică ajută la tratarea problemelor urinale, atât pe termen scurt și pe lung.
Cum se prepară sucul de urzici
Sucul de urzici se prepară în doar câteva minute și este foarte simplu. Toți cei care își doresc să se bucure de beneficiile uriașe ale plantei, pot să-l consume, iar rezultatul final va fi unul extrem de bun. Primăvara se recomandă să urmați această cură, se scade tensiunea, se reduce riscul de boli cronice și încetinește procesul de îmbătrânire prematură.
Urzicile de spală foarte bine și se pun într-un blender. Dacă nu ai unul, poți folosi și un mojar cu pistil. Când se fac pastă, se adaugă 300 de ml de apă fierbinte și se lasă la înfuzat câteva minute. La final se strecoară și se bea ca atare. Dacă doriți să-l îndulciți, se pune o linguriță de miere, sirop de agave sau arțar, în niciun caz zahăr.
CITEȘTE ȘI: Băutura recomandată de Lidia Fecioru pentru întărirea imunității. Cum putem scăpa de răceală în sezonul rece