Beneficii şi proprietăţi uimitoare ale cătinei! Te scapă rapid de gripă şi răceală
Publicat pe 02.04.2019 la 12:16 Actualizat pe 02.04.2019 la 12:23
Cătina este cunoscută drept ginsengul românesc şi are cea mai mare cantitate de Vitamina C, mai mult decât citricele sau măceşul. Este cel mai bun vaccin antigripal, cătina abundă de vitamine menite să-ţi întărească sistemul imunitar.
Cătina este cunoscută drept ginsengul românesc şi are cea mai mare cantitate de Vitamina C, mai mult decât citricele sau măceşul. Este cel mai bun vaccin antigripal, cătina abundă de vitamine menite să-ţi întărească sistemul imunitar.
Cătina se foloseşte pentru uz extern în cazul afecţiunilor oftalmologice, dermatoze sau acnee, dar mai ales pentru uz intern.
Are puternice indicaţii terapeutice, pune pe fugă orice răceală sau gripă, cătina având efecte antioxidante, citoprotectoare, imunostimultoare, emoliente, vitaminizante, antiinflamatoare sau cicatrizante.
Cum se administrează cătina
Ulei din fructe de cătină – Se lasă la macerat fructele de cătină în ulei vegetal de floarea soarelui sau măsline, timp de 20-30 de zile.
Sirop din fructe de cătină – Păstrează toate proprietăţile fructului proaspăt nealterat şi se prepară foarte uşor. Se adaugă miere şi suc de fructe, jumate-jumate, într-un borcan închis ermetic. Se consumă 1- 2 linguriţe înainte de mesele principale.
Extract de muguri de cătină – Ajută la tonifierea sistemului nervos şi alungă orice afecţiune de respiraţie sau cardio-vasculară. Se consumă 1-2 ml de două ori pe zi.
A.S.