Beneficiile neștiute ale ceaiului de gutui. Tu cât de des îl consumi?
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 29.08.2022 la 12:42
Actualizat pe 29.08.2022 la 12:42
Gutuile au un conținut scăzut de calorii și sunt un fruct extrem de hrănitor, deoarece conțin o varietate de vitamine și minerale esențiale. Ceaiul de gutui este foarte delicios, dar are și o mulțime de beneficii neștiute pentru organismul uman. Tu cât de des obișnuiești să îl consumi? E sănătate curată!
- Cât de sănătos este ceaiul de gutui
- Beneficii uimitoare asupra sănătății
- Cum mai poți consuma acest fruct
Românii consumă gutui, de regulă, însă este important de știut că gutuile au excepționale de care toată lumea ar trebui să fie conștientă. Printre beneficiile consumului de ceai de gutui se numără și prevenirea cancerului, pierderea în greutate, îngrijirea pielii și multe altele.
Beneficiile neștiute ale ceaiului de gutui
Acest fruct poate ajuta la pierderea în greutate, ajută la tratarea ulcerului, este antiinflamator, are mari beneficii antioxidante, are proprietăți antivirale, poate ajuta la rezolvarea problemelor digestive.
Mai mult decât atât, gutuia este benefică pentru sistemul cardiovascular, poate ajuta la echilibrarea colesterolului, reduce riscul de cancer, poate fi consumată și pentru ameliorarea stresului. De asemenea, s-a dovedit că poate îmbunătăți sănătatea ochilor.
Pe de altă parte, gutuia este benefică pentru ficat și poate ajuta la ameliorarea simptomelor de alergie. Ceaiul de gutuie este potrivit și dacă vrei să slăbești sau dacă încerci să-ți menții greutatea. De obicei, gutuia se consumă în gemuri.
Cum mai poți consuma acest fruct
Pe lângă faptul că este un element de bază în multe forme tradiționale de medicină, gutuia are vindecătoare. Una dintre cele mai mari provocări când vine vorba de acest fruct aromat este prepararea, deoarece, de cele mai multe ori, îl folosesc doar gospodinele, pentru gemuri.
Există o mulțime de opțiuni de a consuma gutuia. De altfel, gutuile pot fi presărate peste salate sau folosite ca topping pentru iaurt sau fulgi de ovăz. Ai auzit vreodată de brânza de gutui? Acest aliment nu se găsește, în general, în România.
Brânza de gutui este un tip de pastă groasă, asemănătoare cu jeleu, care este făcută din pulpa fructului.Datorită conținutului său ridicat de fibre de pectină, gutuia este potrivită și pentru rețete precum jeleu de gutui, dulceață sau marmeladă.
Citește și: Ce se întâmplă dacă bei ceai de rozmarin. Planta cunoscută drept condiment devine remediu naturist