Rețeta de gem de castane. Preparatul cu gust uimitor, pe care trebuie neapărat să-l încerci
Publicat pe 02.07.2022 la 12:33 Actualizat pe 02.07.2022 la 12:33
Vrei să pregătești dulcețuri și gemuri pentru la iarnă, dar ai rămas în pană de idei? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de gem de castane. Cu siguranță nu ai mai încercat-o până acum, dar noi te sfătuim să o faci. Este preparatul cu un gust uimitor, aveți nevoie de doar cinci ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu.
- Cum se pregătește gemul de castane
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de gem de castane este ideală pentru orice sezon al anului. Acest preparat este delicios, poate fi consumat ca atare, dar mai poate fi folosit ca umplutură pentru biscuiți, prăjituri sau pentru torturi. Iată de ingrediente aveți nevoie, dar și modul de preparare!
Gem de castane - rețetă
Ingrediente:
-500 gr de castane
-300 gr de zahăr
-1 lingură de amidon
-1 linguriță de esență de vanilie
-1 l de apă
Mod de preparare:
Se crestează castanele și se bagă în cuptorul cu microunde pentru aproximativ două minute, apoi se curăță de coajă.
Se adaugă într-o oală apă și zahăr, apoi se pune pe foc și se adaugă castanele și amidonul. Se lasă la fiert pentru aproximativ 40-50 de minute, iar dacă scade apa, completați cu alta.
Când castanele sunt gata (adică sunt moi) se oprește focul. Se pun castanele într-un blender și se adaugă și siropul pe care l-ați format. Se pasează bine până când ați obținut o compoziție cremoasă, care să nu aibă cocoloașe.
Se pune gemul de castane înapoi în oală și se adaugă vanilia peste el. Se gustă și se mai completează cu zahăr sau apă, asta doar dacă gemul este prea gros.
Gemul de castane se păstrează în borcane sterilizate și se bagă în cămară, la loc rece. Se poate consuma în orice perioadă a anului.cinci
Citește și: Rețeta de quiche a Laurei Cosoi. Secretul vedetei pentru un preparat delicios