Beneficiile neștiute ale păstârnacului. Nu ar trebui să-ți lipsească din bucătărie!
Publicat pe 04.05.2019 la 21:50 Actualizat pe 04.05.2019 la 21:53
Pentru mulți, păstârnacul poate părea un aliment banal, dar consumul acestuia aduce numeroase beneficii asupra stării de sănătate și asupra organismului.
Pentru mulți, păstârnacul poate părea un aliment banal, dar consumul acestuia aduce numeroase beneficii asupra stării de sănătate și asupra organismului.
Mulţi dintre noi dăm bani pe suplimente alimentare şi produse bio scumpe în speranţa că ne vor oferi substanţele nutritive necesare bune funcţionări a organismului, însă medicii ne spun că putem începe un regim sănătos şi cu ajutorul alimentelor "banale", pe care toţi le avem în bucătărie. Unul dintre aceste alimente este păstârnacul, care aduce, odată cu consumul lui, numeroase beneficii.
Cu toate că, probabil, îl foloseai rareori, în mâncare, ar fi bine să-l consumi mai des pentru că are o mulţime de efecte benefice.
- reduce riscul de a dezvolta probleme la nivel neurologic, deci scade riscul de demenţă
- reduce riscul de boli cardiovasculare
- conţinutul mare de fibre este util la tranzitul intestinal, reduce colesterolul şi reduce nivelul glucozei din sânge
- are un conţinut caloric mic, dar, uneori, poate provoca foame
- ne ajută la insomnie. Sucul de păstârnac este foarte bun înainte de culcare. Jumătate de pahar te va ajuta să dormi liniştit şi să ai un somn odihnitor.
R.D.