Alimentul-minune din bucătărie: PĂSTÂRNACUL. Ce beneficii are pentru sănătate
Publicat pe 06.11.2014 la 09:48 Actualizat pe 06.11.2014 la 12:28
Mulţi dintre noi dăm bani pe suplimente alimentare şi produse bio scumpe în speranţa că ne vor oferi substanţele nutritive necesare bune funcţionări a organismului, însă medicii ne spun că putem începe un regim sănătos şi cu ajutorul alimentelor "banale", pe care toţi le avem în bucătărie.
Mulţi dintre noi dăm bani pe suplimente alimentare şi produse bio scumpe în speranţa că ne vor oferi substanţele nutritive necesare bune funcţionări a organismului, însă medicii ne spun că putem începe un regim sănătos şi cu ajutorul alimentelor "banale", pe care toţi le avem în bucătărie.
Unul dintre aceste alimente este păstârnacul. Cu toate că, probabil, îl foloseai rareori, în mâncare, ar fi bine să-l consumi mai des pentru că are o mulţime de efecte benefice. De exemplu, dacă ai o viaţă plină de evenimente şi eşti mereu pe fugă, păstârnac te ajută să te linişteşti şi să dormi bine, potrivit Antena Stars.
- reduce riscul de a dezvolta probleme la nivel neurologic, deci scade riscul de demenţă
- reduce riscul de boli cardiovasculare
- conţinutul mare de fibre este util la tranzitul intestinal, reduce colesterolul şi reduce nivelul glucozei din sânge
- are un conţinut caloric mic, dar, uneori, poate provoca foame
- ne ajută la insomnie. Sucul de păstârnac este foarte bun înainte de culcare. Jumătate de pahar te va ajuta să dormi liniştit şi să ai un somn odihnitor.
A.C.C.
Citeşte şi: