Bicarbonatul de sodiu transformă spaghetele în tăieței. Acest truc trebuie știut de orice gospodină
Publicat pe 22.04.2022 la 22:35 Actualizat pe 22.04.2022 la 22:35
Trucurile cu bicarbonat de sodiu au devenit din ce în ce mai căutate de gospodine și nu numai. Astăzi îți vom prezenta cum ingredientul „minune” poate transforma spaghetele în tăieței. Orice gospodină trebuie să știe acest truc!
- Bicarbonatul de sodiu poate transforma spaghetele în tăieței
- Orice gospodină trebuie să știe acest truc
Bicarboantul de sodiu este ingredientul care îți sare în ajutor ori de câte ori ai avea nevoie! Așadar, există un truc pe care orice gospodină ar trebui să-l știe. Ingredientul „minune” poate să transforme spaghetele în tăieței. Iată cum poți face acest lucru!
Bicarbonatul de sodiu transformă spaghetele în tăieței
Aluatul de la tăieței conține o componentă minerală alcalină care se numește kansui, iar datorită acesteia, tăiețeii au nuanța de galen și o textutură elastică. Același rezultat îl poți obține dacă torni puțin bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi spaghetele.
Tot ce trebuie să știți este că după ce puneți bicarbonatul de sodiu în apă, acesta va forma bule spumoase și fine, dar asigurați-vă înainte că vasul nu este umplut până sus. Al doilea lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că dacă adăugați mai mult din ingredientul minune, atunci pastele vor deveni tăieței și vor avea o textură potrivită, dar nu exagerați, puneți doar cât este nevoie.
Tăiețeii se servesc cu mai puțin sos, așa că folosiți doar două lingurițe de bicarbonat de sodiu pentru fiecare litru de apă, iar dacă alegeți să îi serviți și vă place cu mai mult sos, atunci folosiți o lingură de bicarbonat de sodiu la un litru de apă.
Citește și: Cozonac economic și pufos cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Secretul pe care puține gospodine îl știu