Cozonac economic și pufos cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Secretul pe care puține gospodine îl știu
Publicat pe 21.04.2022 la 13:35 Actualizat pe 21.04.2022 la 13:35
Vrei și tu să te bucuri de un cozonac pufos, simplu și totodată să nu scoți mulți bani din buzunar?! Acum este mai simplu ca niciodată! Tot ce trebuie să faci este să cumperi ingredientele necesare, pregătite mai jos de noi, și să treci la treabă! Cozonacul pufos cu bicarbonat de sodiu o să-ți încânte papilele gustative!
- Cozonac ieftin și simplu
- Trucul cu bicarbonat de sodiu
Știm că nu este atât de întâlnit cozonacul cu bicarbonat de sodiu, însă trebuie să știi că iese la fel de gustos, se face mai ieftin, iar gustul o să îți cucerească papilele gustative.
Cozonac economic cu bicarbonat de sodiu
Este timpul să renunți la varianta clasică a cozonacului cu drojdie și să-l încerci pe cel cu bicarbonat de sodiu, acesta fiind secretul celor mai mari bucătarie pentru un desert pufos și bunpe masa de Paște.
Ingrediente:
- -4 ouă (pentru aluat – 2 ouă și 2 gălbenușuri, pentru glazură – 2 albușuri);
- -300 gr de zahăr;
- -10 gr de zahăr vanilat;
- -130 gr de unt;
- -300 gr de brânză de vaci;
- -300 gr de făină;
- -7-10 gr de praf de copt;
- -2 gr de bicarbonat de sodiu;
- -1 praf de sare;
- -100 gr de caise uscate (nuci sau alte fructe uscate);
- -1 linguriță de coajă rasă de lămâie
Pentru glazură: - -2 albușuri;
- -200 gr de zahăr pudră;
- -2 linguri de zeamă de lămâie;
- -1 praf de sare.
Mod de preparare:
Adăugați sarea, bicarbonatul și praful de copt în făină, apoi cerneți toate ingredientele și amestecați-le. Bateți, folosind mixerul, 2 ouă și 2 gălbenușuri cu zahăr, timp de 2 minute la viteză medie. Adăugați untul topit la bain marin și amestecați cu mixerul.
Treceți brânza de vaci prin sită sau pasați-o cu blenderul, apoi o adăugați în compoziția de ouă și amestecați bine. Tăiați caisele bucăți mici și răzuiți coaja de lămâie. Le adăugați în compoziția de ouă și amestecați cu spatula.
Incorporați făina în câteva partide, amestecând atent cu spatula, iar apoi umpleți 2/3 din formele de hârtie cu aluat. Coaceți cozonacii în cuptorul preîncălzit până la 170°С timp de aproximativ 60 de minute.
Între timp pregătiți glazura, astfel că transferați toate ingredientele în vas și le bateți cu mixerul timp de 2-3 minute. Scoateți cozonacii din cuptor și îndepărtați hârtia, cât sunt fierbinți. Apoi îi acoperiți cu glazură și îi decorați cu ornamente. Poftă bună!