Când se bea ceaiul verde. Ce beneficii și contraindicații are
Publicat pe 19.10.2020 la 21:05 Actualizat pe 19.10.2020 la 21:05
Ceaiul verde este pentru mulți amatori o licoare energizantă, ce poate ține locul unei cafele consistente. Pe lângă efectul reconfortant, ceaiul verde are și multe alte beneficii, dar și contraindicații, dacă este consumat în exces
- Când se bea, de fapt, ceaiul verde
- Care sunt beneficiile ceaiului verde
- De ce nu este bine să îl bei în exces
Ceaiul verde se produce dintr-o plantă originară din China, însă se poate procura și din India sau alte țări din Asia de Est. Ceaiul verde își păstrează culoarea puternică datorită proprietății sale de a nu oxida în momentul fierberii.
Când se bea ceaiul verde, dimineața sau seara?
Ceaiul verde are numeroase beneficii, însă nu este bine să fie consumat pe stomacul gol, putând crește nivelul de aciditate al stomacului. Astfel, se recomandă consumul lui în a doua parte a zilei.
Când se bea ceaiul verde pentru a slăbi
Potrivit studiilor, ceaiul verde este potrivit în dietele de slăbit sănătos, încă în combinație cu exercițiile fizice, efectul va fi cu mult mai vizibil. Pentru accelerarea procesului de pierdere în greutate, este recomandat consumul lui înainte de culcare.
Cât ceai verde poți bea pe zi
Pentru ca efectele pe termen lung ale ceaiului verde să se păstreze, este necesar consumul a nu mai mult de trei căni de ceai verde pe zi. Bineînțeles, această cantitate nu trebuie depășită, pentru a nu avea parte de efecte nedorite, cum ar fi aciditatea gastrică.
Ce beneficii are ceaiul verde
Pe lângă efectul puternic antioxidant, ceaiul verde conține cafeină, acid folic, betacaroten și mai mulți alcaloizi, benefici organismului supus stresului zilnic.
Este foarte căutat pentru ajutorul oferit metabolismului, ajutându-l să fie mai rapid și să ardă grăsimile eficient. Protejează, de asemenea, și sistemul cardiovascular, eliminând riscul producerii bolilor de inimă, prin compușii bogați în catechină.
Ceaiul verde contribuie și la eliminarea riscului apariției diabetului zaharat de tip 2, îmbunătățind nivelul de insulă pe care pancreasul o secretă, stabilizând și nivelul de zahăr din organism.
Și funcțiile cerebrale sunt cu mult ajutate de consumul de ceai verde, în special capacitatea de memorare și îmbunătățirea atenției și a vitezei de reacție.
Consumul responsabil de ceai verde ameliorează chiar și bolile diverse de piele, având un puternic efect antiinflamator, fiind de ajutor în dermatită sau psoriazis.
Sănătatea dentară este și ea ajutată de ceaiul verde, fiind inhibată apariția de carii sau respirație urât mirositoare.
Contraindicații. Cine nu are voie sa bea
Pe lângă numeroasele beneficii, ceaiul verde nu se recomandă persoanelor cu probleme digestive preexistente, persoanelor care nu prea tolerează cofeina, celor care sunt anemice, au probleme cu ficatul sau care se află sub tratament cu antidepresive, anticoagulante sau antibiotice.
Totodată, ceaiul verde nu ar trebui cănsumat de femeile care alăptează sau care sunt însărcinate din cauza conținutului ridicat de cofeină.
Consumul a mai mult de 5 căni de ceai verde pe zi pot duce la diaree, dureri de cap, palpitații sau bradicardie, probleme digestive acute sau glaucom.
Citește și: Băutura uimitoare care te va ajuta să slăbeşti şi să-ţi detoxifici organismul