Când se împodobește bradul, conform tradițiilor de Crăciun
Publicat pe 22.12.2020 la 15:29 Actualizat pe 22.12.2020 la 17:43
Împodobirea bradului este o tradiție veche de de sute de ani, care este foarte îndrăgită și în zilele noastre. Cu toate astea, în timp, s-au produs câteva schimbări cu privire la momentul când se împodobește bradul. Majoritatea oamenilor aleg s-o facă mai devreme de ziua destinată acestei tradiții.
- Când se împodobește bradul, conform tradițiilor de Crăciun
- De ce împodobim bradul de Crăciun
Una dintre cele mai mari bucurii ale Crăciunului este împodobirea bradului. Pentru copiii din întreaga lume, acesta este momentul mult așteptat întregul an, pentru că bradul este asociat și cu darurile primite de la Moș Crăciun.
De ce împodobim bradul de Crăciun
În prezent, împodobirea bradului de Crăciun a căpătat un aspect comercial, pentru că mulți nu știu de unde a pornit această tradiție. Potrivit Ziarul lumina, primul brad împodobit a apărut la Riga, în Lituania, în anul 1510. În anul 1521 prinţesa Hélene de Mecklenburg a adus la Paris obiceiul împodobirii bradului, după ce s-a căsătorit cu ducele de Orleans.
Conform unei legende, bradul este simbolul speranței și reprezintă viața veșnică. De asemenea, luminițele pomului reprezintă stelele din paradis, iar steaua din vârful bradului este identificată cu steaua de la Betleem, urmată de cei trei magi în căutarea copilului Iisus.
Când se împodobește bradul
În zilele noastre, oamenii împodobesc bradul oricând doresc, de cele mai multe ori la începutul lunii decembrie. Conform tradiției, bradul ar trebui împodobit în Ajunul Crăciunului, respectiv în seara de 24 decembrie, chiar înainte să ajungă Moș Crăciun, cu daruri.
Cu ce se împodobește bradul de Crăciun
Pentru a avea cel mai frumos brad împodobit trebuie să ai câteva articole de bază și să urmezi câțiva pași simpli.
Luminițele sunt esențiale în bradul de Crăciun. Aceste se pun primele, astfel încât să poți ascunde firele de la instalație cu celelalte decorațiuni. Ghirlandele sunt, de asemenea, foarte importante și se pun imediat după luminițe. Urmează vârful, care este cel mai bine să fie ornat cu o stea. La final se pun și celelalte decorațiuni: globulețele, clopoțeii, bomboanele etc.