Când se pun castraveții în grădină. Ce este bine să faci o recoltă bogată
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 13.02.2025 la 22:01
Actualizat pe 13.02.2025 la 22:01
Castraveții trebuie crescuți în locuri calde, dacă sunt puși în grădină și după 10-12 săptămâni, dau și primele roade. Spre sfârșitul lunii februarie, temperaturile încep să crească ușor, iar primăvara se pot semăna.
- Când se pun castraveții în grădină
- Ce este bine să faci o recoltă bogată
Spre finalul lunii februarie, temperaturile încep să crească treptat, iar cei mai mulți decid ce vor să planteze începând din martie. La începutul lunii martie, se pot pune în grădină morcovul, pătrunjelul, ceapa și usturoiul. Tot în martie, se seamănă și florile, iar în aprilie se plantează ridichile de vară, mărarul, roșiile și leușteanul.
Când se pun castraveții în grădină
De la finalul lunii aprilie, când temperaturile de pe timpul nopții cresc ușor, pot fi plantați și castraveți. Castraveții trebuie puși în grădină atunci când temperaturile de pe timpul nopții sunt egale sau mai mari de 15 grade Celsius.
Înainte de a pune răsadurile în pământ, este bine să ții semințele la o temperatură mai mică sau egală de -4 grade Celsius. În astfel fel te asiguri că plantele vor crește pentru că atunci când vor fi puse în pământ la peste 10 grade Celsius, vor începe să germineze.
Dacă totuși temperaturile sunt mai mici de 15 grade Celsius la finalul lui martie, este indicat să amâni momentul în care pui castraveți și alte legume în pământ și să faci acest lucru la finalul lunii mai. Castraveții au nevoie, în medie, de 10-12 săptămâni pentru a da primele roade. În schimb, castraveții de toamnă, și anume cei care sunt puși la murat, se plantează mai târziu, adică în iunie-iulie.
Ce truc să folosești pentru o recoltă bogată
La câteva săptămâni după ce au fost semănate semințele și au început să înflorească, este bine să se amestece jumătate de litru de lapte cu apă, în care se pune și zece picături de iod. Amestecul trebuie adăugat la rădăcini înainte sau după înflorire.
De altfel, este recomandat să fie udați des, pentru că astfel vei avea o recoltă bogată. Dacă sunt udați des, castraveții pot să devină și amari pe lângă că nu se vor dezvolta cum trebuie.