Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.09.2024 la 15:49
Actualizat pe 10.09.2024 la 15:49
Majoritatea românilor pregătesc murăturile pentru iarnă în această perioadă a anului. De la gogoșari, la castraveți și alte legume, cu toate sunt importante pentru sezonul rece. Iată în ce perioadă trebuie să pui castraveții la murat, pentru a te bucura de cele mai bune murături.
- Când se pun castraveții la murat
- Ce trebuie să adaugi pentru un gust fabulos
Castraveții sunt printre cele mai dorite murături pentru iarnă. Se servesc cu foarte multe preparate și sunt foarte delicioși. Din acest motiv nu trebuie să lipsească din cămara ta nici în acest an.
Când trebuie să pui castraveții la murat
Pe cât de delicioși sunt, pe atât de pretențioși pot fi când vine vorba de preparare. Castraveții trebuie să fie tari, crocanți și trebuie să aibă o culoare ca cea pe care au avut-o când i-ai preparat. În acest caz, murăturile au fost puse corect, în perioada corespunzătoare.
Perioada ideală în care trebuie să pui murăturile, atât castraveții, cât și alte legume care se prepară asemănător, este septembrie - octombrie. Luna septembrie este cea de care trebuie să profiți pentru a le prepara.
Când vine vorba despre pregătirea murăturilor, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este temperatura de afară, căci dacă nu este potrivită pentru castraveți, aceștia fermentează foarte repede. Cu cât temperaturile sunt mai crescute, cu atât riscurile sunt mai mari.
Ce ingredient trebuie să adaugi pentru castraveți murați delicioși
Castraveții murați se prepară după o rețetă standard, însă există câteva ingrediente opționale pe care poți să le adaugi pentru un plus de gust. Este vorba despre frunzele de vișin, care le asigură castraveților o textură crocantă și o aromă deosebită.
Dacă vrei ca aroma lor să fie mai picantă, este recomandat să adaugi rădăcini de hrean. Un alt ingredient foarte util sunt bucățile de morcovi, căci și aceștia le dau o aromă deosebită castraveților murați.