De ce se înmoaie castraveții murați, de fapt. Ingredientul care strică rețeta
Publicat pe 19.10.2023 la 08:59 Actualizat pe 19.10.2023 la 08:59
Cu siguranță castraveții murați sunt nelipsiți din cămara cu bunătăți pentru iarnă a multora dintre gospodine. Pentru că se apropie sezonul rece, bucătăresele și-au făcut deja provizii. Însă, există și un secret pentru cei mai buni castraveți murați. Trebuie sa luăm în calcul un ingredient care înmoaie aceste legume. Iată care este greșeală făcută de multe gospodine!
- De ce se înmoaie castraveții murați
- Secretul celor mai bune murături
Castraveții murați vin la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, printre care și stimularea sănătății. Mai mult, această categorie de murături reprezintă o sursă ideală de fibre naturale, care ajută la o digestie mai ușoară a anumitor preparate, mai ales când vine vorba despre carne. Acesta este și motivul pentru care foarte mulți nutriționiști recomandă consumul castraveților murați.
De ce se înmoaie castraveții murați
Ne aflăm în sezonul murăturilor, iar gospodinele se întrec în rețete pentru conservele de toamnă. Castraveții murați sunt pe placul tuturor, însă există un mic secret care îi face delicioși, dar mai ales îi ajută să reziste crocanți mai mult timp.
Așadar, ideal ar fi să nu folosești sare fină, iodată, la murături, pentru că aceasta le poate compromite. În schimb, în cazul în care pui castraveți în saramură, adaugă o lingură cu vârf de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Însă, dacă pui murături în oțet, folosește un litru de apă, jumătate de litru de oțet și o lingură de sare specială pentru murături.
Rețeta ideală de castraveții murați
Ingrediente
- castraveți;
- cinci căței de usturoi;
- o linguriță de oțet de concentrație 70%;
- frunze și rădăcină de hrean;
- frunze de pomi fructiferi.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de castraveți murați, primul lucru este să speli foarte bine legumele și să pregătești borcanele. În continuare, ia fiecare borcan se pun ierburi, usturoi, apoi se așază cu grijă castraveții și se toarnă peste ei apă fierbinte. Apoi, după câteva minute apa se transferă într-un vas în care se adaugă sare.
Totodată, trebuie să știi că oala se pune pe foc până lichidul începe să fiarbă, moment în care se adaugă și oțetul. După aceea, soluția obținută se toarnă din nou în borcanele cu castraveți, cât este încă fierbinte. Și apoi, la final, borcanele se înfășoară într-o pătură caldă.