Când vine Moș Crăciun la copii. Tradiții românești legate de Sărbători
Publicat pe 22.12.2020 la 14:39 Actualizat pe 22.12.2020 la 14:40
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar toată lumea trebuie să știe, în special copiii, când vin Moș Crăciun. Noi vă dezvăluim acest lucru, dar și alte tradiții românești legate de această perioadă frumoasă a anului. Tu le știai pe toate?
- Când vine Moș Crăciun la copii.
- Tradiții românești legate de Sărbători
Luna decembrie este luna preferată a copiilor. Asta pentru că cei mici știu că dacă au fost cuminți cu siguranță vor primi cele mai frumoase cadouri. Moș Crăciun nu uită bineînțeles nici de cei mai neastâmpărați, însă nu este sigur dacă în cazul lor așteptările vor fi pe deplin împlinite în privința dorințelor.
Moș Crăciun ajunge la copii în noaptea de 24 spre 25 decembrie
Și dacă vă întrebați cât mai durează până vine Moș Crăciun, vă spunem că mai aveți foarte puțin de așteptat. Bătrânul cu barbă albă va ajunge în casa oamenilor în noaptea de 24 spre 25 decembrie, mai exact în Ajunul Crăciunului, așa cum face în fiecare an.
În ceea ce privește ora la care va ajunge Moș Crăciun nimeni nu știe acest lucru, tocmai pentru că el vrea să le facă o surpriză copiilor. Tot ce trebuie să știți este că sigur va veni, așa că cei mici ar face bine să se grăbească îi a-i formula deja niște scrisori.
Ce tradiții românești se respectă de Sărbători
Pe lângă obiceiul celor mici, de a-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun, mai există și alte tradiții. În România, la fel ca în alte țări, există obiceiul bradului de Crăciun, împodobit de regulă în Ajun. Acesta a apărut prima dată în Germania, unde, potrivit legendei, Sfântul Bonifaciu ar fi dat ordin să fie tăiați stejarii venerați de păgâni. Chiar dacă au distrus tot ce se afla în preajmă în timpul căderii, bradul ar fi rămas neatins.
La noi, o altă tradiție îndrăgită de cetățeni este colindatul. Pe 25 decembrie, tinerii merg să-i încânte pe oameni cu vocile lor, atât prin cântece speciale, cât și prin poezii.
De Anul Nou, potrivit tradiției este umblatul cu capra, cu sorcova și cu ursul. Unul dintre obiceiurile preferate în această perioadă este Plugușorul.