Cantitatea potrivită de apă care se pune la o linguriţă de cafea măcinată. Cum să obții o băutură ca la restaurant
Publicat pe 27.02.2024 la 19:08 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:36
Pentru că se numără printre băuturile cele mai consumate în întreaga lume, existe câteva sfaturi pe care trebuie să le pui în aplicare atunci când îți prepari cafeaua chiar la tine acasă în fiecare dimineață. Iată cantitatea potrivită de apă care se pune la o linguriţă de cafea măcinată! Cum să obții o băutură că la restaurant?
- Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată
- Cum să obții o băutură ca la restaurant
Cine nu iubește cafeaua. Aceasta este una dintre cele mai îndrăgite băuturi, mai ales la prima oră a zilei sau chiar consumată seară. Însă, trebuie să știi că ea este mai mult decât un simplu stimulent.
Știm bine că atunci când vine vorba de această băutură consumată de unii aproape în fiecare dimineață, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi pentru a o prepara ca la restaurant.
Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată
Foarte multe persoane consumă cel puțin o cafea pe zi. Știm despre această băutură că este considerată cea mai bună dimineața din mai multe motive, iar unul dintre ele este conținutul bogat de cofeină, un stimulent natural care poate contribui la creșterea vigilenței și a stării de veghe.
Însă, pentru a avea parte de o băutură ca la restaurant, un punct de plecare obișnuit este de a folosi aproximativ 100 mililitri de apă pentru fiecare lingură, de aproximativ 5 grame, de cafea măcinată.
În acest fel, potrivit specialiștilor, pentru o linguriță de cafea măcinată, veți folosi de obicei între 100 și 200 mililitri de apă, dar în funcție de preferințe, se pot face ajustări.
În schimb, pentru a umple o cafetieră standard de 12 cești, aveți nevoie de 12-24 de linguri de cafea măcinată, ceea ce înseamnă că poți produce aproximativ 6 căni de cafea standard.
Ingrediente neașteptate pe care le poți adăuga în cafea
În acest fel, prin adăugarea anumitor condimente în cafea, nu numai că ți se poate îmbunătăți gustul acesteia, dar metabolismul poate fi și el mai stimulat.
Sheri Berger, un specialist în diete, a precizat că există două condimente pe care ar trebui de acum încolo să le adaugi mereu în cafea, dacă îți dorești să et bucuri de mai multe beneficii.
Mai exact, este vorba despre scorțișoară și turmeric. Cele două ingrediente au capacitatea de a-ți îmbunătăți metabolismul.
Beneficiile scorțișoarei în cafea
Scorțișoara este un condiment extrem de folosit în prepararea deserturilor. Ei bine, acest ingredient popular în bucătăria oricărei gospodine, cunoscut pentru gustul său extrem de aromat, este un condiment versatil, care este deja adăugat de foarte multe persoane în cana de cafea.
Pe lângă aroma scorțișoarei, odată adăugată în cafea, are o legătură destul de mare cu un metabolism mai rapid al organismului
De ce trebuie să adaugi turmeric în cafea
De cealaltă parte, turmericul, cu gustul său extrem de special, este un alt condiment care a câștigat popularitate pentru beneficiile sale multiple pentru sănătate.
Chiar dacă nu este cunoscut ca fiind des integrat în cafele, unele persoane au început deja să facă acest lucru. În acest fel, turmericul conține un compus activ numit curcumină.
CITEȘTE ȘI: La ce poți folosi zațul de cafea. Cinci întrebuințări utile