Cantitatea potrivită de ulei care se pune în mujdei. Așa îl vei face mai cremos
Publicat pe 24.02.2024 la 19:21 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:36
Puțini știu, însă, usturoiul este un antioxidant natural ce conține multiple beneficii pentru sănătate. Știm deja că pe internet există mai multe rețete de mujdei de usturoi, însă, nu multe gospodine știu secretul pentru un sos cremos. Iată care este cantitatea potrivită de ulei pe care trebuie să o pui mujdei!
- Cât ulei se pune, de fapt, în mujdei
- Așa va ieși mai cremos
Cunoaștem, deja multele beneficii pe care usturoiul le deține. Acest produs are atât de multe beneficii pentru sănătate încât e și păcat să nu îl consumați. La fel ca ceapa, usturoiul este medicament natural. Usturoiul ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.
Cât ulei se pune în mujdei
De asemenea, usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi reactivi asupra creierului, reducând riscul de apariție a demenței sau a bolii Alzheimer.
Cele mai recente studii au arătat că persoanele care mănâncă regulat usturoi ajung să aibă piele mai tonifiată și mai netedă.
Despre mujdeiul de usturoi se știe că este un amestec versatil, care poate fi adăugat cu ușurință în cadrul rețetelor preparate în bucătărie, în timp ce modul de preparare poate să fie diferit, în funcție de preferințele gospodinelor.
Pentru că există o mulțime de rețete, indiferent de metodă, mujdeiul de usturoi poate fi pregătit rapid și ușor. Așadar, un cunoscut bucătar a explicat că la un căpățână de usturoi se adaugă 50 ml de ulei.
Rețetă de mujdei de usturoi cu sos de roșii
Ingrediente
- 3 căpățâni usturoi;
- 3 roșii medii coapte bine;
- cărnoase;
- 2 ardei capia;
- sare;
- ulei de măsline.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de mujdei de usturoi cu sos de roșii, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli foarte bine roșiile și ardeii capia.
Apoi, este necesar să le pui pe grătar până se coc pe toate părțile. În cazul în care nu aveți grătar, puteți să le coaceți în cuptor sau în tigaie.
După ce s-au copt, roșiile se curăță de coajă și părțile țări, iar ardeii pe coajă, cotor și semințe, punându-se apoi în vasul blenderului și adăugând usturoiul, sare și ulei.
Toate acestea se mixează până se obține o pastă. Așadar, preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de mujdei de usturoi cu sos de roșii. Cel mai bun dressing pentru grătar