Care e cea mai bună oală pentru sarmale. Gustul nu se compară cu nimic
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.12.2024 la 21:33
Actualizat pe 12.12.2024 la 21:33
Gospodinele desăvârșite au multe secrete după care gătesc sarmalele. De la condimentele pe care le folosesc în carne, la modul în care le fierb, totul joacă un rol important. iată cum să găsești cea mai bună oală de sarmale.
- Cum alegi cea mai bună oală pentru sarmale
- Secretul pentru un gust fabulos
Modul în care fierbi sarmalele este foarte important pentru gustul pe care îl vor avea. Ttebuie să fie fierte suficient, dar nici prea mult timp, căci nu vor mai avea consistența pe care ți-o dorești. Totul pornește, însă, de la oala pe care o folosești.
Care este cea mai bună oală în care fierbi sarmale
Nu există o oală specială pentru sarmale, ci doar cele care le oferă cel mai bun gust și o savoare deosebită. Desigur, sarmalele se pot fierbe foarte ușor și într-o oală încăpătoare din inox, dar nimic nu se compară cu aroma sarmalelor fierte într-o oală de lut.
Așadar, aceasta este cea mai bună oală pentru a fierbe sarmalele. Oalele de lut erau folosite din cele mai vechi timpuri, iar treptat s-a descoperit că nimic nu poate să le înlocuiască. Cu o afumătură aleasă corect, sarmalele fierte într-o oală de lut nu pot să iasă decât foarte delicioase.
Un alt aspect important în ceea ce privește fierberea sarmalelor este timpul în care le ții pe aragaz. Dacă le fierbi prea mult, acestea nu vor avea gustul și aroma pe care ți le dorești, iar consistența va fi diferită. Este recomandat să le fierbi aproximativ 2 ore, până când orezul din carne este moale.
Ce să adaugi în carne pentru o aromă deosebită
Carnea pentru sarmale trebuie să fie condimentată corect înainte să o gătești. Principalele condimente pe care trebuie să le adaugi sunt sare, piper și boia, dar dacă îți dorești o aromă mai puternică, este recomandat să adaugi și alte condimente.
Acestea pot fi coriandru, busuioc sau cimbru. Trebuie adăugate într-o cantitate moderată, astfel încât să nu strice gustul cărnii.
Citește și: Cum să împachetezi sarmale de două ori mai repede. Truc genial