Ce se pune în carnea pentru sarmale pentru un gust aparte. Trucul gospodinelor
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 29.11.2024 la 20:19
Actualizat pe 29.11.2024 la 20:19
Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. Există mai multe rețete, după fiecare zonă a țării, dar sunt și câteva condimente de care nu ar trebui să uiți atunci când pregătești carnea pentru sarmale.
- Ce condimente ar trebui să pui în carnea pentru sarmale
- Așa obții un gust aparte
Unul dintre trucurile de care țin cont bucătării atunci când vine vorba de sarmale este amestecul de carne. Este bine să folosești carne de porc și de vită. De altfel, importante sunt și condimentele.
Ce se pune în carnea de sarmale
Pentru cele mai multe gospodine, simplitatea este cheia atunci când vine vorba de alegerea condimentelor. Nu au cum să lipsească sarea, piperul, mărarul, pătrunjelul și cimbru. În unele zone se adaugă și boia de ardei dulce și / sau cimbru ori coriandru. Un gust bun sarmalelor va da dacă în oală vei adaugă și afumătură, iar în compoziție morcov și ardei gras.
Ingrediente și condimente pentru compoziția de sarmale
- 1 kg de carne tocată amestec porc - vită
- morcovi
- cepe
- ardei gras roșu
- 400 de g orez
- suc de roșii
- varza murată
- ulei
- mărar și pătrunjel verde
- sare, piper și alte condimente după gust
Este bine ca înainte să pui sarmalele la fiert, să pui peste ele și varză murată. În acest fel, vei da un plus de gust preparatului și te asiguri că sunt acoperite complet și că astfel se vor găti complet.
La fel este recomandat să procedezi și dacă folosești foi de viță-de-vie sau le pregătești în timpul postului și sunt împăturite în foi de ștevie. Recomandat este să pui și o farfurie deasupra sarmalelor pentru a fi sigur că se vor fierbe mai repede.
Cât se țin sarmalele pe foc
În mod normal, dacă sarmalele sunt gătite pe aragaz, ar trebui lăsate pe foc în jur de două ore jumătate - trei ore. Abia după prima jumătate de oră încep să fiarbă complet.
De altfel, dacă nu știi sigur dacă sunt gătite sau nu, este recomandat să verifici dacă varza de deasupra este moale. Dacă da, atunci înseamnă că sunt gătite.
În schimb, dacă le gătești la cuptor, la 150 de grade Celsius, de exemplu, ar trebui, în mod normal, să fie lăsate la gătit două ore și jumătate.