Cât timp poți să lași sarmalele în frigider, după ce le-ai gătit. Greșeala care te poate îmbolnăvi
Publicat pe 23.12.2023 la 20:55 Actualizat pe 23.12.2023 la 20:55
Ne mai despart doar câteva ore de mult așteptatele sărbători ale anului. Gospodinele se află în toi cu lista ingredientelor necesare, acestea se interesează tot acum și de cele mai bune rețete pentru această masă importantă de pe data de 25 decembrie. Iată, însă, cât timp ţin sarmalele în frigider, de fapt!
- Cât timp ţin sarmalele în frigider, de fapt
- Timpul e mai scurt decât îţi imaginai
Fără doar și poate, nu există sărbători de iarnă fără celebrele sarmale care sunt preparate peste tot în lume. Acestea nu lipsesc de masa de Crăciun și sunt extrem de adorate de români, și nu numai.
Cât timp ţin sarmalele în frigider
Sarmalele vor fi preparatul vedeta în perioada următoare, așa că cele mai multe dintre gospodine s-au apucat să își caute cele mai bune rețete pentru a prepara cele mai bune sarmale.
Însă, sarmalele rămase după mesele copioase de sărbători au anumite reguli pe care trebuie să le respectați, privind consumul lor. Astfel, acestea se pot altera foarte ușor și nici nu rezistă foarte multe zile în frigider.
Mai exact, imediat după ce le-ați gătit, sarmalele trebuie băgate la frigider, însă nu rezistă mai mult de o săptămână, altfel te poți îmbolnăvi.
Nu mai mult de 7 zile
În acest fel, potrivit informațiilor specialiștilor, este indicat ca sarmalele să fie păstrate la frigider un timp de 3-5 zile.
Astfel, în cazul în care se depășește acest termen, sarmalele nu mai sunt sigure pentru consum. Amintim că produsele din carne alterată pot duce la toxiinfecție.
În schimb, dacă vrei să le păstrezi mai mult timp, cel mai indicat ar fi ca sarmalele rămase de la masa de Crăciun să fie păstrate la congelator. Așa ele pot rezista luni întregi și vă puteți bucura oricând atunci când vă este poftă.